בהולנד, באופן יחסי מספר המתים מקורונה הוא גבוה מאוד. "מדובר על למעלה מ-3,000 מתים, אבל יש לציין שזה לא מאוד מורגש בחיי היום ביום", מספרת אלה רייך שחיה באמסטרדם. "נדמה שהחיים פשוט ממשיכים במסלולם. נגיד, אם עכשיו אני רואה אנשים שאני מכירה כאן זה לא הדבר הראשון שעולה - כמה מתים יש לנו, איזה מצב נוראי. אומרים על זה שמחכים לחזור לשגרה, על מזג האוויר. אפשר לומר שהחיים די נמשכים כסדרם. אנשים הולכים לקניות, יוצאים לשמש קצת להתאוורר.
"בהולנד בעצם לא ננקטו צעדים יותר מדי חריגים מבחינת מדיניות הסגר. איפשרו לאנשים להמשיך לצאת מהביתם בלי הגבלה על המרחק שהם יכולים להסתובב מחוץ לבית. אפשר לצאת לעשות ספורט בפארקים, אפשר אפילו סתם לשבת להשתזף. בעיקר סומכים כאן על האחריות האישית של האנשים, ואני חושבת שאנשים די עומדים בזה פחות או יותר. שומעים הולנדית ברחובות, שזה דבר מאוד מוזר פה באמסטרדם. (בדרך כלל) שומעים בעיקר בליל של שפות.
"אמסטרדם בלי כלכלת התיירות יהיה לה מאוד קשה להתקיים, הרבה עסקים שייפגעו אם התיירים לא יחזרו לכאן. הגרין פלייס, קופי שופ שבימים רגילים הוא עמוס באנשים, יושבים בפנים חבורות חבורות. היה לנו יום שבו הודיעו שסוגרים את כל הקופי שופים למשך חודשיים והיה לנו כאן תור משוגע. יום למחרת הבינו שהדבר יוביל לכך שאנשים יעברו לשוק השחור והודיעו שכן מאפשרים פתיחה של קופי שופים, פשוט במתכונת של טייק אווי. בפועל, "אולי פעם בשעה מישהו מגיע לקחת משהו לקנות בטייק אוויר".
"מלבד התיירים יש עוד משהו שקצת נעלם מהנוף באמסטרדם שזה ההומלסים. אז מסתבר שאת אחת מספינות הקרוזים שעומדות ריקות ייעדו לטובת הנושא הזה וההומלסים יכולים לשהות שם בזמנים האלה". רייך מספרת שאפילו אזור החלונות האדומים הפופולרי שומם מאדם. "אפשר לראות שגם כל החלונות התרוקנו מבחורות. זה קרה גם כן לפני מספר שבועות, בתחילת משבר הקורונה. יש חנויות סקס שעדיין פתוחות, אני לא יודעת מה הביקוש הגדול אבל הן נשארו פתוחות ממש מהיום הראשון. כשאפילו קקפי שופס נסגרו עדיין הן המשיכו לפעול כמעט כרגיל.
"יש שיגידו שההולנדים ובכלל התנהלות הממסד היא די שאננה. שאולי לא ננקטו מספיק צעדים לשמור על בריאות האזרחים. אבל בפועל מה שאני שומעת הוא שהכלכלה של הולנד וגרמניה הן בין הכלכלות היחידות, לכל הפחות פה באזור, שעדיין ממשיכות לתפקד ועדיין מצליחות לשמור על האנשים במצב נפשי סביר יחסית. גם עסקים שנפגעו מהמשבר יש להם איזשהו ביטחון ברשויות שבעצם יספקו להם, אם זו הלוואה אפשר גם לקבל מענק, גם עצמאים. יש באמת הרבה דרכים לקבל עזרה מהמדינה. בסך הכל אנשים שומרים פה על איזושהי שלווה וגם זה חשוב בימים כאלה".