עלייה של 18% חלה במספר התקריות האנטישמיות האלימות החמורות בעולם בשנה החולפת, לעומת זו שקדמה לה. כך עולה מדוח על אודות האנטישמיות בעולם בשנת 2019 ובתחילת 2020 של מרכז קנטור. מהדוח המתפרסם היום (שני) ערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה עולה כי בשנת 2019 אירעו 456 תקריות אלימות חמורות לעומת 387 תקריות ב-2018. עלייה נרשמה גם ברוב ביטויי האנטישמיות האחרים בעולם. שבעה יהודים נרצחו בשל יהדותם. 1839 תקריות אנטישמיות מכל הסוגים התרחשו ברחבי גרמניה בשנה האחרונה – ממוצע של חמש תקריות ליום.
הדו"ח מציין כי 122 מהתקריות החמורות התרחשו בבריטניה, 111 מהן אירעו בארצות הברית, 41 מקרים קרו בגרמניה ובצרפת כל אחת, ו-33 מקרים באוסטרליה. בין התקריות האלה נמנו 53 התקפות על בתי כנסת ו-28 מרכזים קהילתיים בבתי הספר עמדו במוקד האירוע. נוסף לכך עלו מספר האיומים הישירים על חייהם של היהודים וגם הפגיעות ברכוש פרטי.
מכון קנטור מציינים כי הם מזהים חזרה לסטראוטיפים אנטישמיים. משה קטנור, נשיא הקונגרס היהודי האירופי אמר כי "בעקבות הקורונה ראינו חזרה של 'האנטישמיות הקלאסית', של עלילות הדם בימי הביניים. שם יהודים הואשמו בהרעלת בארות. ויש היום לא מעט גורמים, כולל גורמים דתיים שמפיצים את העלילות האנטישמיות". פרופסור דינה פורת, ראש מרכז קנטור לחקר יהדות אירופה בימינו: "התוצאות של האנטישמיות הגוברת נראות היטב בשטח, 41 אחוזים מהיהודים בגילאי 16-34 שוקלים לעזוב את אירופה".
האיחוד האירופי מסר לרגל יום השואה: "בתקופה זו אנו מוכרחים לשמור על ריחוק פיזי, אך בליבנו ובנפשנו תחושת האחדות והיחד חזקה מתמיד. לראשונה, טקסי יום השואה לא יהיו פתוחים לציבור הרחב. אך אנו מתחייבים בפני הקורבנות והשורדים שלעולם לא נשכח אותם, ושמורשתם תמשיך להתקיים".
בהןדעה שפרסם האיחוד ננכתב עוד: "בעולם של היום, האנטישמיות והגזענות ממשיכות עדיין להתקיים. כל הקהילות היהודיות חיות לעיתים קרובות מדי בפחד מפני אפליה והתקפות אנטישמיות. עלינו להזכיר לעצמנו ללא הרף שהאנטישמיות פוגעת לא רק ביהודים. היא מערערת את לב ליבן של החברות הדמוקרטיות ומאיימת על עתידנו. היום, ביום השואה, אנו מדגישים ומאשרים שוב את אחריותנו לעולם לא לשכוח את לקחי השואה. אנו נמשיך להיאבק באנטישמיות ובשנאה על כל ביטוייהן, וננקוט את כל האמצעים כדי למנוע מצב שבו הרוע ירים שוב ראש. בהשראת זיכרון השואה אנו מגינים על הערכים שבהם אנו מאמינים, ולאורו אנו שואפים ליצור חברה המבוססת על שוויון, הכלה ואי-אפליה, חברה נטולת שנאה, שבה דור ההווה ודור העתיד של יהודי אירופה ירגישו בטוחים".