סין הטילה מגבלות על פרסום מחקרים אקדמים העוסקים במקורו של נגיף קורונה, כך על פי הנחיה חדשה של הממשל הסיני ופוסטים שפרסמו שתי אוניברסיטאות סיניות, שהוסרו מאז מהרשת. כך פרסמה הלילה (ראשון) רשת החדשות סי־אן־אן.
על פי המדיניות החדשה, כל העבודות האקדמיות העוסקות בנגיף קורונה יהיו כפופות לבחינה נוספת לפני שיוגשו לפרסום. מחקרים על מקור הנגיף יעברו בדיקה קפדנית והם יהיו חייבים להיות מאושרים על ידי גורמים בשלטון המרכזי, כך על פי הפוסטים שהוסרו מהמרשתת.
מסוף חודש ינואר פרסמו חוקרים סיניים סדרת מחקרים על נגיף קורונה בכתבי עת רפואיים בין־לאומיים מרכזיים. כמה ממצאים על מקרי הידבקות ראשונים בנגיף, כמו למשל דיווחים ראשונים על העברת הנגיף מאדם לאדם, העלו שאלות בנוגע למקומו של הממשל הסיני בהתפשטות נגיף קורונה ועוררו דיונים ברשת החברתית במדינה.
על פי הפרסום בסי־אן־אן, חוקר סיני, שהתראיין בעילום שם, אמר כי המהלך המפקח הוא התפתחות מדאיגה שעשוי להכשיל מחקר מדעי חשוב. "אני חושב שמדובר במאמץ מתואם של הממשל הסיני לשלוט בנרטיב ולנסות לצייר תמונה לפיה התפשטות הנגיף לא החלה בסין", אמר החוקר. "אני לא מאמין שהממשל יקבל מחקר אובייקטיבי שיחקור את מקור הנגיף".
על פי נתוני אוניברסיטת "ג'ונס הופקינס" המנטרת את נתוני התפשטות נגיף קורונה בעולם, מאז שהתגלה הנגיף בעיר ווהאן שבמחוז חוביי בסין בסוף דצמבר, נדבקו בו יותר מ-1.85 מיליון בני אדם ברחבי העולם, ומתו כתוצאה ממנו 114,215 חולים.