2,108 בני אדם מתו בארצות הברית ביממה האחרונה מנגיף קורונה, כך עולה מנתוני אוניברסיטת ג'ונס הופקינס שפורסמו לפנות בוקר (שבת). בכך הפכה ארצות הברית למדינה הראשונה בעולם בה מתו יותר מ-2,000 בני אדם בתוך 24 שעות. מתחילת ההתפרצות מתו מקורונה במדינה 18,586 בני אדם.
אמריקה בוחרת | האתגר של ג'ו ביידן, המועמד הדמוקרטי מול טראמפ, יהיה להביא את כל המפלגה מאחוריו. לכן, פנה לסנדרס בטון פייסני כדי שתומכיו יהיו בעדו ויצאו להצביע, בניגוד לבחירות הקודמות@nathanguttman #חדשותהערב pic.twitter.com/p8jY69CXo4
— כאן חדשות (@kann_news) April 9, 2020
מחר צפוי מניין המתים מקורונה בארצות הברית לעבור את זה של איטליה, בה מתו עד כה כ-18,900 בני אדם בקורונה. ראש ממשלת איטליה הודיע אמש כי הסגר על המדינה הוארך ויימשך עד השלישי במאי.
גם בצרפת רשמו שיאים שליליים ביום שישי: כמעט 1,000 בני אדם מתו מקורונה במדינה ביממה אחת, ומניין המתים בצרפת עומד על 13,250. על אף הנתונים הקודרים, בצרפת קיימת שביעות רצון מסוימת מירידה של 1% במספר החולים המאושפזים בטיפול נמרץ.
קורונה בעולם | בארה"ב מספר המתים עולה, אך מספר הנדבקים יורד. @MoavVardi על המגמות בעולם והצעדים של מקבלי ההחלטות#חדשותהערב pic.twitter.com/aAMVO5Yl0a
— כאן חדשות (@kann_news) April 9, 2020
מחקר חדש: הנגיף מתפשט למרחק של ארבעה מטרים
מחקר חדש שנעשה במחלקות של בתי חולים בווהאן שבסין, שמאושפזים בהן חולי קורונה, מצא כי הנגיף יכול לנוע עד מרחק של ארבעה מטרים מן האדם הנגוע בו - פי שניים מן המרחק המומלץ בין אנשים במרחב הציבורי.
בדרום קוריאה התברר כי 91 חולי קורונה שהחלימו - אובחנו כנושאים את הנגיף שוב. 30% מהבדיקות לגילוי קורונה נותנות "תשובה שלילית" שגויה, בעוד שהנבדק נושא את הנגיף. בעולם אין עדיין בדיקה סרולוגית לגילוי נוגדנים שהוכחה כאמינה ומהירה@MoavVardi עם הפרטים, מתוך #השבוע pic.twitter.com/qGHjgk5lr4
— כאן חדשות (@kann_news) April 10, 2020
המחקר פורסם בכתב העת Emerging Infectious Diseases, היוצא לאור על ידי המרכז האמריקני לבקרת מחלות (CDC). החוקרים ציינו כי הנגיפים המעטים שנמצאו במרחק של ארבעה מטרים אינם מדבקים בהכרח.
החוקרים מצאו עוד כי הנגיפים התרכזו בעיקר על רצפת המחלקות, ככל הנראה בשל כוח הכבידה וזרימת האוויר. ריכוזים גדולים של הנגיף נמצאו גם במשטחים כגון עכברי מחשב, מכלי אשפה, מסילות של מיטות וידיות של דלתות.
עוד גילו המדענים כי הנגיף נמצא במחצית מן הדגימות שנלקחו מסוליות הנעליים של אנשי הצוות - דבר המעורר חשד שהסוליות עלולות לשמש כמפיצות של המחלה.