קנצלר אוסטריה לכאן חדשות: בזכות נתניהו התייחסנו לקורונה ברצינות

"בזכות נתניהו התייחסנו לקורונה ברצינות"
לפני זמן לא רב, כשמרבית מדינות אירופה עדיין טענו שקורונה היא לא יותר משפעת חדשה, ולא מעט מנהיגים השתוממו לנוכח החלטת ישראל לסגור את גבולותיה – הייתה זו דווקא אוסטריה שמיהרה לבצע צעדים דומים. סבסטיאן קורץ ציין כי אלמלא שיחתו עם רה"מ בפרוץ המשבר, ייתכן שאוסטריה הייתה במצב קשה בהרבה
מחבר אנטוניה ימין מחבר אנטוניה ימין
Getting your Trinity Audio player ready...
קנצלר אוסטריה סבסטיאן קורץ
צילום: קנצלר אוסטריה סבסטיאן קורץ

משבר קורונה באירופה: בזמן ששאר מדינות אירופה התייחסו לקורונה בשאננות יתרה – אוסטריה הייתה המדינה הראשונה שסגרה את גבולותיה עם השכנות. רבים ביבשת גינו בזמנו את החלטת הקנצלר סבסטיאן קורץ לנקוט בצעדים חריפים כל כך אבל היום יש באוסטריה 5,500 נדבקים ו-30 מתים בלבד. זאת לעומת מאות מתים באיטליה, למשל.

בריאיון בלעדי לכאן חדשות מודה הקנצלר: ״הייתה זו שיחת טלפון מבנימין נתניהו שגרמה לי להתעורר ולפעול מהר״. עוד מספר הקנצלר כי לפחות בשלב הזה הצייתנות ושיתוף הפעולה מצד האוכלוסייה באוסטריה מוכיחים את עצמם, אבל ממש כמו נתניהו - גם הוא לא פוסל מעקבים אלקטרוניים. ״אנו בוחנים את האפשרות הזאת ולומדים כל הזמן גם ממדינות אסיאתיות״, אמר הקנצלר.

הפופולריים