"הרחובות מתים – וכולם שמחים": כך נראה ההסגר ברומא

"הרחובות מתים – וכולם שמחים": מבט להסגר ברומא
מה מרגיש ישראלי שנמצא בסגר כל כך רחוק מהבית? איך ממלאים טופס לפני שיוצאים לרחוב? גד פלג, ישראלי ברומא, תיעד את מה שקורה עכשיו באיטליה
מחבר מערכת כאן חדשות מחבר מערכת כאן חדשות
Getting your Trinity Audio player ready...
גד פלג, ישראלי ברומא – מארס 2020
צילום:

גד פלג, ישראלי המתגורר ברומא הנצורה, סיפר לכאן חדשות על המצב תחת ההסגר במדינה שבה מספר הנדבקים בקורונה ממשיך לעלות. הוא תיאר את המצב ואמר: "זה משהו בין יום העצמאות ליום כיפור. הרחובות מתים וכולם שמחים, האיטלקים יודעים לשמור על מורל. יש פה את המסורת, שכל יום ב-18:00 כולם יוצאים למרפסות שרים שירים, זה ממש הופך לאירוע מרהיב".

"עכשיו קצת יצאתי לרחוב, משהו שפחות עושים פה עכשיו. כל החנויות סגורות יש לנו כמה סיבות שבגללו אנחנו יכולים לצאת מהבית: הראשונה היא כמובן סופרמרקט. אפשר לצאת לבתי מרקחת בית חולים, ומקומות עבודה שמחויבים להגיע אליהם כמו משרדים ממשלתיים".

הוא סיפר על סיבה נוספת שבגללה אפשר לצאת לרחובות – הליכה ספורטיבית. לדבריו, "לבשתי עכשיו טרנינג בשביל להצדיק את היציאה שלי מהבית". הוא הציג את הטופס המאשר לו לצאת ומהבית וסיפר: "את זה אני צריך לשאת עליי. במידה ששוטר עוצר אותי".

פלג החליט לא לחזור כעת לארץ, עקב המשך התפשטות הנגיף: "לתחושתי אם אני נכנס עכשיו לשדות תעופה ובוחר לחזור לארץ, פלוס עובר דרך מטוסים, אני בסימן של הידבקות ודאית. מה שאומר שאני עלול להפיץ את זה הלאה. לדעתי פחות מסוכן פה מבישראל כרגע.

בנוסף לכך הוא תיאר את המצב במדינה, ואמר: "יש לי חבר במילאנו, שחי שם עם המשפחה שלו אז הם באמת במצב חמור שם. איטליה מדינה ענקית וכמו שאתם יכולים לראות רומא ממשיכה לחיות אולי במתכונת מצומצמת. המורל מאוד מאוד נפגע, האיטלקים סופר פטריוטים ומאוד אוהבים את המדינה ובגלל זה זה נורא נורא פגע בהם. אבל עדיין בתוך כל החרא הזה הם מצליחים לשמור על אופטימיות".

הפופולריים