מקרי חריגים של נשאות קורונה ללא תסמיני מחלה מדאיגים את חוקרי הנגיף: נבדקת אפשרות כי תקופת הדגירה ממושכת מכפי שסברו עד כה. בסין דווח כי אדם בן 70ממחוז חוביי החל להציג תסמיני מחלה רק 27 ימים לאחר שנדבק בנגיף. נמסר כי הוא בא במגע קרוב עם אחותו החולה ב-24 בינואר. לפני יומיים עלה חום גופו, ואתמול נמצא כי נדבק בנגיף.
מקרה נוסף שמאתגר את הקביעה הקודמת כי הנגיף דוגר עד 24 ימים הוא הפרסום כי אישה בת 20 מווהאן, מוקד התפרצות המחלה, נסעה לבקר קרובים בעיר אניאנג המרוחקת 675 קילומטר מבירת מחוז חוביי, והדביקה חמישה קרובי משפחה. המקרה מטריד את החוקרים, כיוון שהצעירה עצמה לא גילתה תסמיני מחלה כלל - מה שעלול להראות כי נגיף קוביד-19 יכול להתפשט באופן א-סימפטומטי.
המקרה פורסם בכתב העת של איגוד הרפואה האמריקני. ד"ר וויליאם שאפנר, חוקר מחלות זיהומיות מאוניברסיטת ואנדרבילט, אמר לרויטרס שלהבדיל ממקרים ספורדיים של הדבקה ללא תסמיני מחלה, המעקב אחר המקרה הספציפי הזה היה בתנאים דמויי מעבדה, שאיפשרו תצפית מדעית מדויקת יותר.
ד"ר יובל לוי, סגן מנהל ביה"ח שיבא: "הטיפול הוא בעיקר בידוד. את הנשאית בודדנו גם מהישראלים האחרים שנכנסו לבידוד. הסיטואציה במתקן היא הבטוחה ביותר לציבור בישראל. 50% מהנשאים מפתחים סימפטומים - אצל 80% מהם מדובר בסימפטומים קלים בלבד"@YaronDeckel #השבוע pic.twitter.com/FEqiaMeFit
— כאן חדשות (@kann_news) 21 בפברואר 2020
הצעירה נסעה מווהאן לאניאנג בעשרה בינואר, לבקר קרובי משפחה. כשקרוביה החלו לחלות, בידדו הרופאים את האישה וערכו לה בדיקות. בדיקה ראשונה חזרה שלילית ואילו בדיקה שנייה הראתה שהיא נושאת את נגיף קוביד-19. אולם בעוד קרוביה לקו בתסמיני דלקת ריאות, נכון ל-11 בפברואר, הצעירה לא הראתה תסמיני מחלה כגון חום, שיעול, כאבי גרון או בטן.
כותבי המחקר ציינו כי אילו ממצאי המחקר ישכפלו את עצמם, אזי "מניעת ההידבקות בקוביד-19 עלולה להתברר כמאתגרת". ד"ר שאפנר, שלא נכלל על כותבי המאמר, הוסיף כי שאלות מפתח בנושא הינן מידת שכיחות הדבקות מסוג זה ומאיזה שלב של תקופת הנשאות ללא התסמינים, בדיקות קוביד-19 יחזרו חיוביות.
יחד עם הממצאים המטרידים שפירסם האיגוד האמריקני, הרשויות בסין דיווחו הבוקר (שבת) על ירידה במספר המאובחנים בנשאי הנגיף. בעוד ביום חמישי נוספו 889 סינים למניין הנשאים, ביום שישי אובחנו בסין 397 מקרים בלבד.
נתונים אלה, מעודדים ככל שיהיו, לא מקלים על שכנתה של סין, קוריאה הדרומית, שדיווחה הבוקר על המקרה ה-433 של קורונה בקרבה, כש-87 מהמקרים אובחנו רק ביממה האחרונה. רבים מהמקרים האחרונים בקוריאה משוייכים לקהילה נוצרית בעיר דאיגו, שכנראה נדבקו מאחת מהמבקרות הקבועות בכנסייתה.
קורונה בישראל | סיכוי גבוה שבין 10 הישראלים הנוספים שחזרו מספינת "דיימונד פרינסס" יימצא חולה או נשא של הנגיף. במשרד הבריאות שוקלים להכניס את קוריאה הדרומית למדינות שהשבים מהן ידרשו לשהות בבידוד@kettydor עם הפרטים, מתוך #השבוע pic.twitter.com/hpI4Nc7N2t
— כאן חדשות (@kann_news) 21 בפברואר 2020
מדינה נוספת בה מפלס החשש מהנגיף עלה מדרגה היא איטליה. הבוקר פורסם כי האדם האירופי הראשוני שמת כתוצאה מהידבקות בקוביד-19 הינו איטלקי בן 78 ממחוז ונטו בצפון מזרח המדינה. מספר הנדבקים באיטליה עומד על 19, רובם במחוז לומברדיה.
הטלוויזיה האיראנית דיווחה הבוקר כי ראש עיריית מחוז 13 בטהראן, מורטזה רחמנזאדה, אושפז בבית החולים בעיר עם תסמיני קורונה. באיראן דווח כבר על ארבעה מקרי מוות מן הנגיף.