הודו: עלה ל-23 מניין ההרוגים בהפגנות נגד חוק האזרחות החדש

מחאת חוק האזרחות בהודו: עלה ל-23 מספר ההרוגים
תשעה בני אדם נהרגו ו-5,500 נעצרו בהפגנות שהתקיימו היום. לטענת המוחים, החוק החדש מפלה אזרחים מוסלמים
author author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
המחאות בהודו נגד חוק האזרחות החדש
צילום: צילום: רויטרס

תשעה בני אדם נהרגו היום (שבת), בהם ילד בן שמונה, בהפגנות האלימות בהודו נגד חוק האזרחות החדש. בכך עלה מניין ההרוגים במדינה מאז החלו ההפגנות לפני כעשרה ימים ל-23.

דובר המשטרה במדינת אוטאר פראדש שבהודו אמר כי רק שם נהרגו כבר 15 בני אדם בהפגנות, מרביתם צעירים. עוד נמסר מהמשטרה המקומית כי חלק מההרוגים נורו למוות, אך לא על ידי המשטרה שטוענת כי היא משתמשת בגז מדמיע לפיזור המפגינים. נוסף להרוגים, היום נעצרו כ-5,500 בני אדם במחאות - כ-1,500 נותרו במעצר, והשאר שוחררו.

חוק האזרחות החדש מעניק אזרחות לבני מיעוטים דתיים נרדפים שהיגרו להודו, למעט מוסלמים מהמדינות השכנות - פקיסטן, בנגלדש ואפגניסטן. מבקרי החוק טוענים כי הוא מערער את החוקה החילונית של הודו על ידי סיווג האזרחות על בסיס דת, ומפלה מוסלמים. ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, כינס היום את שריו לדון בצעדי הביטחון שיש לנקוט נגד המחאות.

הפופולריים