אירוע ירי קטלני בניו ג'רזי: שישה בני אדם נהרגו בקרב יריות שהתפתח אמש (שלישי) בין שני חמושים למשטרה בעיר ג'רזי סיטי. החשודים התבצרו במרכול כשר, שם נורו למוות בידי המשטרה. נוסף לשני החשודים, נהרגו שוטר ושלושה אזרחים. שניים מההרוגים: חסיד סאטמר משה הירש דויטש בן 24, ולאה מינדל פרנץ בת 33 אחותו של הזמר יולי גרינפלד ונכדה של בעל מאפייה ידועה מאוד בארצות הברית.
שוטר אחד פצוע באירוע ירי בלב אזור יהודי בג'רזי סיטי, ארצות הברית. האירוע התחיל בתוך חנות מכולת כשרה. כוחות משטרה גדולים מקיפים את הזירה ובתי ספר באזור ננעלו עד הודעה חדשה@nathanguttman מדווח ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/LLJjwSu1x7
— כאן חדשות (@kann_news) 10 בדצמבר 2019
בעקבות האירוע, הודיעה משטרת ניו יורק על הגברת האבטחה על הקהילה היהודית ואתריה. ההערכה במשך שעות ארוכות הייתה שהרקע לאירוע פלילי ואין קשר לטרור, ולפי דיווחים מדובר היה בעסקת סמים שהסתבכה. עם זאת, חקירת האירוע עדיין נמשכת. ראש עיריית ג'רזי סיטי סטיב פולופ צייץ בטוויטר כי על פי המידע שיש בידיו, המרכול היה יעד התקיפה של החשודים.
על פי הדיווחים בכלי התקשורת, מסע הירי החל כאשר שוטר ניגש אל שני החשודים במסגרת חקירת רצח. הם ירו בשוטר למוות, ואז החלו להימלט בין כמה זירות ברכב גנוב, תוך חילופי אש עם שוטרים, עד התבצרותם במרכול הכשר.
הירי בניו ג'רזי | תיעוד: שוטרים מתקדמים אל זירת הירי@OferHalfonKan pic.twitter.com/M6ZdSyysru
— כאן חדשות (@kann_news) 11 בדצמבר 2019
נוסף להרוגים, לפחות שני שוטרים ואזרח נפצעו. מפקד משטרת ג'רזי סיטי אמר בהצהרה לתקשורת כי שני השוטרים שנפצעו שוחררו מבית החולים: "כוחותינו היו תחת אש במשך שעות ארוכות". השוטר שנהרג הוא ג'וזף סילס, נשוי ואב לחמישה. ראש עיריית ג'רזי סיטי אמר: "זהו יום קשה לעיר".
בשעות הראשונות שלאחר הירי, הוטל סגר על כל בתי הספר הציבוריים בעיר, בעקבות חשש כי יש יורה נוסף שנמלט. הסגר הוסר שעות ספורות לאחר מכן, והילדים שוחררו ממוסדות החינוך באזור בצורה מבוקרת.
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר כי עודכן בפרטי האירוע, וצייץ בטוויטר: "מחשבותינו ותפילותינו עם הקורבנות ומשפחותיהם בשעה הקשה הזו. נמשיך לעקוב אחר המצב, ולעזור לרשויות המקומיות". מושל מדינת ניו ג'רזי פיל מרפי אמר: "מחשבותינו ותפילתנו עם הגברים והנשים של משטרת ג'רזי סיטי"