אירוע הירי בפלורידה | היורה טען: ארה"ב פוגעת במוסלמים

היורה בפיגוע בפלורידה: ארה"ב פוגעת במוסלמים
היורה, מוחמד סעיד אלשמראני, הביע את כעסו בהודעות ברשת על ארה"ב ותמיכתה בישראל. רשת ABC דיווחה כי הרשויות בודקות אם אלשמראני, שרצח שלושה בני אדם וחוסל, הוא אכן זה שעמד מאחורי ההודעות
author author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
הכניסה לבסיס חיל הים האמריקני בפנסיקולה, פלורידה, שבו בוצע הירי 07.12.19
צילום: צילום: אי-פי

החייל הסעודי שרצח שלושה בני אדם בבסיס חיל הים האמריקני בפנסיקולה, פלורידה, הוא מוחמד סעיד אלשמראני, ששהה בבסיס לצורך אימוני טיס - כך פרסמה הלילה (שישי) רשת ABC. לפי הדיווח, אלשמראני פרסם ברשת הודעות בהן טען כי ארצות הברית מבצעת פשעים כלפי מוסלמים, והביע את כעסו על תמיכתה בישראל. עוד נמסר כי הרשויות בודקות אם אלשמראני, שחוסל באירוע, הוא אכן זה שעמד מאחורי ההודעות. 


שמונה בני אדם שנפגעו באירוע פונו לבתי חולים סמוכים לאזור. בבסיס השוכן בעיר פנסקולה שבצפון מערב פלורידה, משרתים כ-16,000 חיילים ועוד עשרות אזרחים עובדי צבא. נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ שוחח עם מלך סעודיה, שהביע את תנחומיו למשפחות הקורבנות. המלך הבהיר כי היורה לא מייצג בשום צורה את העם הסעודי. לדברי טראמפ, המלך כינה את האירוע "ברברי" וציין כי העם הסעודי אוהב את העם האמריקני.

  מוחמד סעיד אלשמראני

סגן שר החוץ הסעודי, ח'אלד בן סלמאן, מסר את תנחומיו למשפחות הקורבנות באירוע הירי, וכתב בחשבון הטוויטר שלו: "מחשבותיי נתונות עם חברינו האמריקנים בעת הזו, סעודיה כולה מגנה בתוקף את האירוע הטראגי שהתרחש היום".

הפופולריים