אוקראינה הייתה מודעת כבר בחודש יולי לכך שארצות הברית הקפיאה את הסיוע הביטחוני שהייתה אמורה להעביר לה. כך עולה מתכתובות שהציגה הלילה (חמישי) בכירה במשרד ההגנה בוושינגטון, במסגרת דיוני השימוע בהליך להדחת נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ.
סגנית עוזר שר ההגנה, לורה קופר, אמרה לוועדת המודיעין של בית הנבחרים כי תכתובות שהגיעו לאנשי צוותה מעידות על כך שאוקראינה החלה להביע דאגה באשר לעתיד הסיוע הביטחוני כבר ב-25 ביולי, היום שבו שוחח הנשיא טראמפ עם נשיא אוקראינה זלנסקי. גילוי זה סותר את טענות הרפובלקנים והנשיא, לפיהן לא נוצר מצב של "תן וקח" משום שאוקראינה כלל לא הייתה מודעת בשעתו לכך שסיוע זה הוקפא.
מוקדם יותר טען עורך הדין הפרטי של טראמפ רודי ג'וליאני כי בניגוד למה שנאמר בשימוע, אין לו קשרים עסקיים עם אוקראינה. לדבריו, הוא הצטרף לצוות העוסק במגעים עם אוקראינה בעקבות בקשה של השליח המיוחד לנושא ולא בעקבות הוראה של הנשיא.
אמש העיד בפני ועדת המודיעין של הקונגרס השגריר האמריקני לאיחוד האירופי, גורדון סונדלנד. בתשובה לשאלה האם היה מצב של "תן וקח" ביחסיו של טראמפ עם הנשיא זלנסקי השיב סונדלנד: "תשובתי היא כן". במהלך עדותו אמר סונלנד כי הנשיא טראמפ הורה בעצמו ללחוץ על אוקראינה לחקור את בנו של סגן הנשיא לשעבר ג'ו ביידן וכי כל הבכירים המעורבים במגעים ידעו על כך. לטענתו הנשיא הורה לו לעבוד יחדיו עם עורך הדין ג'וליאני בנושא.