הושג הסכם על יציאת בריטניה מן האיחוד האירופי

הושג הסכם על יציאת בריטניה מן האיחוד האירופי
לאחר דיונים ממושכים לונדון ובריסל הגיעו להבנות בנוגע לברקזיט. בוריס ג'ונסון: "זה הסכם נהדר". יו"ר הלייבור קורבין דחה את ההסכם
מחבר איתמר מרגלית מחבר איתמר מרגלית
Getting your Trinity Audio player ready...
בוריס ג'ונסון
צילום: צילום: אי-פי

לקראת הברקזיט: ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון הודיע כי הושג הסכם עם האיחוד האירופי בנוגע לעזיבת הממלכה את האיחוד. ההסכם עדיין טעון אישור הן של הפרלמנט הבריטי והן של האיחוד האירופי. ג'ונסון עצמו ציין כי מדובר בהישג נהדר שמשיב לבריטניה את השליטה על משאביה. מן הנציבות האירופית נמסר כי מדובר בהסכם הוגן לשני הצדדים.

ג'ונסון צייץ כי בריטניה תיקח שליטה על חוקיה, גבולותיה, כמו גם בתחומי הכלכלה והמסחר. לדבריו, "ההסכם המוצע טוב מקודמו, שבו האיחוד יכול היה לכפות על בריטניה קבלת חוקים ומסים". עוד הוסיף כי בריטניה תעזוב את "איחוד המכסים האירופי" כיחידה אחת  – מה שיאפשר להם לטענתו לחתום על הסכמי סחר עם שאר מדינות העולם.

 

בתוך כך, יו"ר הלייבור ג'רמי קורבין דוחה את ההסכם המוצע וטוען שראש הממשלה ג'ונסון השיג עסקה גורעה יותר מזו של ראש הממשלה הקודמת תרזה מיי. לדבריו, הדרך הטובה ביותר כדי להשיג ברקזיט יהיה לתת לעם לומר את דברו.

פרישת בריטניה מן האיחוד האירופי הוא תהליך שהחל בשנת 2016 לאחר שמרבית אזרחי הממלכה הצביעו במשאל עם בעד היציאה מן האיחוד. מאז התנהלו מגעים קדחתניים בין לונדון לבין מוסדות האיחוד על תנאי העזיבה את אנגליה. במהלך תקופה זו הוחלפו בדאונינג 10 שני ראשי ממשלה – דיוויד קמרון ותרזה מיי, שניהם סיימו את תפקידם על רקע הברקזיט. כעת נראה שג'ונסון יהיה זה שישלים את המהלך השנוי במחלוקת.

הפופולריים