יו״ר בית הנבחרים האמריקני ננסי פלוסי הודיעה הלילה (רביעי) רשמית על פתיחת הליכי הדחה נגד הנשיא דונלד טראמפ בעקבות שיחתו עם נשיא אוקראינה ולודימיר זלנסקי וניסיונו להסתיר את תלונת חושף השחיתויות בנושא מהקונגרס. בהודעה בקונגרס אמרה פלוסי כי במעשיו הפר טראמפ את החוקה האמריקנית ובגד בשבועת האמונים שלו כנשיא. ״אני יכולה לומר באחריות שמעשי ממשל טראמפ פוגעים בבטחוננו הלאומי״, אמרה. עד סוף השבוע צפוי הבית הלבן לפרסם את דוח בכיר המודיעין שהזהיר מתוכן השיחה עם נשיא אוקראינה.
טראמפ בתגובה בטוויטר טוען כי חברי המפלגה הדמוקרטית כלל לא נחשפו לתמלילי שיחותיו עם נשיא אוקראינה וכי מדובר ב"התנכלות נשיאותית" ו"ציד מכשפות". במקביל, מוקדם יותר הלילה צייץ טראמפ כי אישר לחשוף את תמלילי השיחה בינו לבין נשיא אוקראינה, השיחה שעומדת במרכז המהלך.
הדרמה בוושינגטון: מה הסיכויים להשלמת הליך ההדחה של טראמפ, שעליו תכריז מאוחר יותר יו"ר בית הנבחרים? @nathanguttman מסביר ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/ShdNKIMBT9
— כאן חדשות (@kann_news) 24 בספטמבר 2019
בהמשך צייץ טראמפ סרטון תעמולה בו נראים כמה מחברי המפלגה הדמוקרטית קוראים להדחתו ולאחר מכן הוא נראה נואם בקמפיין בחירות אודות הניסיונות האלה. הסרטון מסתיים עם הכיתוב: "בזמן שהדמוקרטים מתמקדים אך ורק במלחמה בטראמפ, הנשיא טראמפ נלחם עבורכם".
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 24 בספטמבר 2019
הליכי ההדחה יתחילו בחקירות שיתבצעו בשש ועדות של בית הנבחרים שכבר עוסקות בנושא. בהתאם לממצאים של הוועדות יוחלט אם לנסח סעיפי הדחה אשר יובאו להצבעה בוועדות, ואחר כך במליאת בית הנבחרים. אם כך יקרה, תהיה זו הפעם השלישית בהיסטוריה האמריקנית בה בית הנבחרים מאשר הדחה של הנשיא. עם זאת, כמעט ואין סיכוי שההחלטה תאושר בסנאט – שנשלט על ידי הרפובליקנים.
מנהיג המיעוט הרפובליקני בבית הנבחרים, קווין מקארת'י, אמר בתגובה: "מטרתנו היא לחוקק, לא להמשיך ולחקור כשאין שום סיבה להדיח את הנשיא הזה". מקארת'י תקף את פלוסי: "אני מבין שב-2016 הבחירות לא נגמרו בדרך שפלוסי רצתה, אבל היא לא יכולה לשנות את חוקי הקונגרס. היא לא יכולה להחליט באופן חד צדדי אם לפתוח בהליך הדחה".
בתוך כך, הבית הלבן מתכוון לפרסם את התלונה שהגיש גורם בקהילת המודיעין לקונגרס נגד הנשיא. גורם בממשל האמריקני אמר לאתר החדשות "פוליטיקו" כי קרוב לוודאי שהבית הלבן גם יתיר לאיש המודיעין לפגוש את חברי הוועדות של הקונגרס החוקרות את הפרשה.
הקריאה לפתיחת הליך ההדחה הלכה והתרחבה לאורך הערב אתמול, וכעת מספר המחוקקים הדמוקרטים התומכים במהלך עומד על כ-160. יותר ויותר דמוקרטים מהזרם המתון במפלגה שנמנעו עד כה מתמיכה גלויה בהדחה מודיעים פומבית כי הם תומכים במהלך.
כאמור, הלחץ הגובר על פלוסי מגיע בין היתר על רקע הפרסום שלפיו טראמפ ביקש מנשיא אוקראינה לחקור את בנו של ג'ו ביידן ובכך למעשה להתערב בבחירות.