על רקע אזהרות האו"ם, שממליץ להפחית בצריכת הבשר בשל העלייה בפליטת גזי החממה וההשלכות הסביבתיות, אתמול (שישי) שידרה רשת הטלוויזיה האמריקנית CBS כתבה שהתמקדה במעבדות המזון בישראל. החוקרים במעבדה טענו כי הם מסוגלים לייצר בשר עוף ובקר שמקורו בתאים וברקמות של חיות משק, וכי טעמו דומה לזה של בשר.
הפרוייקט השאפתני הזה זכה לכינוי "בשר נקי" (Clean Meat), בשל העובדה שכדי לחלץ תא או רקמה של של בעל חיים, אין הכרח בשחיטתו. מי שעומדים מאחורי הפרוייקט, טוענים שהתקדמות לפתרון מסוג זה עשוי לשמש כחלופה אפשרית עבור אלו שנמנעים מאכילת בשר, בנוסף לתועלת הסביבתית בכך.
צפו בכתבה המלאה ששודרה בתוכנית הבוקר של רשת CBS: