דובר הצבא הלאומי של לוב הודיע הלילה (ראשון) כי שלושה אנשי או"ם שפעלו במדינה נהרגו בפיצוץ מכונית תופת בעיר בנגאזי ועשרה בני אדם נפצעו. המכונית התפוצצה מחוץ לקניון "ארקן" בשכונת חווארי שבמזרח העיר סמוך למשרדי האו"ם.
מזכ"ל האו"ם, אנטוניו גוטרש, גינה את האירוע ושלח תנחומים למשפחות ההרוגים ואיחל החלמה מהירה לפצועים. גוטרש קרא לשלטונות בלוב: "לא לחסוך כל מאמץ בזיהוי מהיר והעמדתם לדין של מבצעי הפיגוע". גורמי בריאות בעיר מסרו ששניים מההרוגים הגיעו מלוב ומפוג'י ושבפיצוץ נפצע תשעה בני אדם.
תיעוד: זירת פיצוץ מכונית התופת בבנגאזי לוב. דובר הצבא הלאומי במדינה מסר שבפיצוץ נהרגו שלושה בני אדם ו-10 נפצעו, בהם ילדים
— כאן חדשות (@kann_news) 11 באוגוסט 2019
(צילום: רויטרס) pic.twitter.com/aT5JaF8v2M
המועצה העירונית בבנגאזי מסרה כי ההתקפה כוונה לשיירת כלי הרכב של פעילי האו"ם בלוב. הפיצוץ אירע למרות שהכוחות הלוחמים במדינה הסכימו לקבל את הפסקת האש שהוצעה על ידי האו"ם שמטרתה לעצור את הלחימה המתרחשת בעיר הבירה טריפולי לפחות במהלך ימי חג הקורבן המוסלמי.
השליח המיוחד של האו"ם ללוב, רסאן סלאמה, גינה את מה שכינה "פיגוע פחדני". בהצהרה שמסר לתקשורת אמר: "ההתקפה הזו לא תרתיע אותנו, וגם לא תמנע מאיתנו להמשיך את מחויבותנו להביא שלום, יציבות ושגשוג ללוב ולאנשיה". סלאמה הוסיף שהמחויבות של הקבוצות המקומיות להפסקת האש שהוצעה על ידי האו"ם לטריפולי: "משדרת מסר חד וברור כי דמם של אנשי לוב ופעילי האו"ם לא נשפך לשווא בפיצוץ הנורא הזה".
בתוך כך מנהיג הצבא הלאומי של לוב, הגנרל חליפה חאפטר, הודיע כי הוא מסכים להפסקת אש בשלושת ימי חג הקורבן. הסכמתו של חאפטר התקבלה לאחר שהממשלה השולטת בלוב בחסות האו"ם ונציגיה בטריפולי הסכימו גם הם להפסקת האש שאמורה להיכנס לתוקף הבוקר.