היורשת של אנגלה מרקל: "ביטחון ישראל לא נתון למו"מ"

היורשת של מרקל: "ביטחון ישראל לא נתון למו"מ"
אנגרט קראמפ-קארנבאואר, בריאיון בלעדי בכאן 11, הבטיחה שהמדיניות הגרמנית כלפי ישראל לא תשתנה, והוסיפה: נילחם באנטישמיות בכל הכוח. מה היא חושבת על המאבק הפמיניסטי ומה הטיפ שלה למי שמתקשה בהגיית שמה?
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
אנגרט קראמפ-קארנבאואר
צילום: צילום מסך

"מאחר שביטחונה של ישראל כל כך חשוב לנו - ברור שאינו עומד למשא ומתן": כך אמרה היורשת של קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל, אנגרט קראמפ-קארנבאואר, בריאיון בלעדי ששודר הערב (שבת) ברואים עולם בכאן 11. מי שעשויה להפוך לקנצלרית הבאה של גרמניה צפויה להגיע לישראל בשבוע הבא.

קראמפ-קארנבאואר התייחסה גם לנושא האנטישמיות ולהפגנות שממומנות על ידי איראן ושנשמעות בהן קריאות להשמדת ישראל: "גרמניה היא מדינה חופשית, שבה מותר להפגין. מדי פעם אנו מנסים להגביל הפגנות מסוג זה. יש שוב ושוב דיונים אם אפשר לקבוע מקומות בעלי רקע היסטורי, שבהם נוכל לאסור על הפגנות, אבל הכול תלוי בהחלטות הפוליטיות של הממשלה".

"האנטישמיות בגרמניה קיימת, בצורות שונות, עובדה שבה אני מתביישת מאוד בעיקר בגלל ההיסטוריה שלנו", הסבירה קראמפ-קארנבאואר. "בשיחותיי עם הצעירים היהודים, שרבים מהם בעלי משפחות, הם הביעו דאגה מסוימת וסיפרו על תקריות אנטישמיות בחיי היום יום שלהם - חשוב לנו מאוד להילחם בכך בכל הכוח".


לפני חצי שנה קיבלה קראמפ-קארנבאואר את המושכות והפכה ליושבת ראש מפלגת השמרנים בגרמניה, תפקיד שמרקל שימשה בו ב-14 השנים האחרונות. מי שכונתה בתקשורת לא פעם "מיני מרקל", שימשה במשך שש ראש ממשלת חבל הסאר בגרמניה, כבר אז סימה אותה מרקל כיורשת פוטנציאלית.

כזכור, מרקל הודיעה על פרישה אחרי שמשבר הפליטים נתן את אותותיו בקלפי וקראמפ-קארנבאואר, שתמיד הייתה בעלת עמדה קשוחה יותר בנושא הזה, אמורה עכשיו להציל את המצב. היא אמנם תמכה בהחלטת הקנצלרית לאפשר בשנת 2015 את כניסתם של יותר מימיליון פליטים למדינה, אבל כשכמה מהם סירבו לאכול אוכל שמוגש בידי מתנדבות נשים היא אמרה: "אז שלא יאכלו". 

הפרשנים הפוליטיים בגרמניה עדיין מתקשים לפצח את דמותה. מצד אחד היא מתנגדת לנישואים חד-מיניים והיא אף השוותה בינם לבין פוליגמיה. נכון לעכשיו היא משדרת ליברליות משולבת בשמרנות.

ביקורה בישראל של קראמפ-קארנבאואר, שעשויה להפוך בתוך כמה חודשים לקנצלרית הבאה של גרמניה ולחברה טובה של ישראל, הוא אחד הביקורים המדיניים הראשונים שלה בתפקיד.

הפופולריים