טראמפ לנשיא סין: הגעה להסכם סחר הוגן תהיה הישג היסטורי

טראמפ: הסכם סחר הוגן עם סין - הישג היסטורי
השניים סיכמו שארה"ב לא תטיל מכסים חדשים על סחורה סינית בשלב זה, ושהשיחות בין שתי המדינות יחודשו. שי: "דו שיח עדיף על פני עימות"
מחבר רויטרס מחבר רויטרס
Getting your Trinity Audio player ready...
טראמפ ונשיא סין שי בפגישה ביפן, יוני 2019
צילום: אי-פי

נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, נפגש הבוקר (שבת) עם נשיא סין שי ג'ינגפינג, בשולי ועידת G-20 הנערכת ביפן, ואמר כי הגעה להסכם סחר הוגן עם סין תהיה בבחינת הישג היסטורי. השניים סיכמו שארצות הברית לא תטיל מכסים חדשים על סחורה סינית בשלב זה, ושהשיחות בין שתי המדינות יחודשו אחרי שהופסקו לפני כחודש. "היתה לנו פגישה טובה מאוד עם נשיא סין שי", אמר טראמפ לאחר מכן, "הייתי אומר מצוינת. חזרנו למסלול".

המחלוקת בין שתי המעצמות הכלכליות הגדולות בעולם, הכוללת את ההתנגדות ל"וואווי", כבר עלתה לחברות בשתי המדינות מיליארדי דולרים, שיבשה קווי ייצור ואספקה ופגעה בשווקים העולמיים. "אני למעשה חושב שהיינו קרובים מאוד ו... שמשהו קרה והיתה מעידה קלה", אמר הנשיא האמריקני בפתח הפגישה. "עכשיו אנחנו מתקרבים קצת יותר. זה יהיה היסטורי אם ניצור הסכם סחר הוגן. אנחנו לחלוטין פתוחים לכך, ואני יודע שאתם לגמרי פתוחים לכך". הוא לא פירט מה יחייב ההסכם.

טראמפ ציין כי ימשיך להגדיל את מכסי המגן כדי שיחול על כמעט על הייבוא מסין לארצות הברית, אם לא תחול כל התקדמות בפגישה שעוסקת בדרישות הנרחבות של ארצו לרפורמות כלכליות.

נשיא סין אמר לטראמפ כי הוא מוכן להחליף דעות על נושאים עקרוניים, והדגיש את הצורך בשיח על פני עימות. "40 שנה קדימה, שינוי עצום התרחש במצב הבינלאומי וביחסי ארצות הברית וסין, אבל עובדה בסיסית אחת לא השתנתה: סין וארצות הברית שתיהן מרוויחות משיתוף פעולה ומפסידות בעימות", אמר שי.

בעיתון "צ'יינה גלובל טיימס", השייך לתנועת השלטון בסין, נכתב היום כי העולם "צריך להכיל את הפעולות הגחמניות של ארצות הברית", תוך אזכור יציאת האמריקנים מהסכם פריז. "העולם צריך לרסן את ארצות הברית, אף שהדבר קשה", נכתב במאמר המערכת של העיתון.


בד בבד, סגן שר החוץ של קוריאה הצפונית, צ'ו סאן ווי, הגיב על הצעתו הספונטנית של טראמפ להיפגש עם השליט קים ג'ונג און ואמר כי מדובר בהצעה מעניינת - אך טרם התקבלה הזמנה רשמית. טראמפ כתב הלילה בחשבון הטוויטר שלו כי מיד עם סיום הוועידה היום ייצא לקוריאה הדרומית והוא מזמין את קים להיפגש עמו, "ללחוץ ידיים ולומר שלום". פגישתם הקודמת של טראמפ וקים בוויאטנם הסתיימה בלי תוצאות ומאז התדרדרו מחדש הקשרים בין ארצות הברית לקוריאה הצפונית.

הפופולריים