"ההנהגה האיראנית לא מבינה מילים כמו 'נחמדות' ו'חמלה', הם מעולם לא הבינו", צייץ הערב (שלישי) נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בחשבון הטוויטר שלו. "למרבה הצער, הדבר שהם כן מבינים הוא כוח ועוצמה, וארה"ב היא הכוח הצבאי הכי עוצמתי בעולם, עם השקעה של 1.5 טריליון דולר רק בשנתיים האחרונות". על ההצהרה ששחררה היום איראן, אמר טראמפ כי היא "מראה שהם אינם מבינים את המציאות". הנשיא האמריקני המשיך ואיים: "כל מתקפה של איראן על כל דבר אמריקאי תפגוש בכוח רב ומכריע".
Iran leadership doesn’t understand the words “nice” or “compassion,” they never have. Sadly, the thing they do understand is Strength and Power, and the USA is by far the most powerful Military Force in the world, with 1.5 Trillion Dollars invested over the last two years alone..
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 25 ביוני 2019
דבריו של טראמפ מגיעים לאחר הודעת יו"ר המועצה העליונה לביטחון לאומי באיראן, מוקדם יותר היום, כי ב-7 ביולי ארצו תחל בשלב הבא של צמצום המחויבות שלה תחת הסכם הגרעין. מפקד משמרות המהפכה, חוסיין סלאמי, אמר: "הפלת המטוס האמריקני הוא שיעור ואזהרה לכוחות הנמצאים מחוץ לאזור". לדבריו, משמרות המהפכה משרתות את העם האיראני ושומרות על הביטחון הלאומי ואחדות האדמות, ומגנות על הגבולות הימיים והאוויריים של המדינה.