נשיא איראן חסן רוחאני התייחס היום (שלישי) לסנקציות האמריקניות, בין השאר גם על המנהיג האיראני העליון עלי חמינאי, וכינה את נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ "אדם רפה שכל". רוחאני אמר כי העיצומים על חמינאי הם "מעשה אידיוטי" וציין כי הסנקציות נגד המנהיג העליון "חסרות טעם משום שאין לו נכסים זרים".
רוחאני האשים את ארצות הברית כי היא משקרת על כך שהיא מעוניינת בדיאלוג ו"הסנקציות מוכיחות זאת". דובר משרד החוץ האיראני הבהיר גם כן כי הנתיב הדיפלומטי להידברות עם ארצות הברית נסגר.
"ארצות הברית הפרה את הסכם הגרעין, וכעת אומרת 'אנו רוצים לדבר'. ארצות הברית כועסת על החלטת טהראן להוריד את המחויבויות שלה תחת הסכם הגרעין", אמר רוחאני.
הבוקר נערך מפגש הפסגה הטרילטרלי של היועצים לביטחון לאומי של ארצות הברית, רוסיה וישראל במלון אוריינט בירושלים. השיחות התמקדו באיראן, בסוריה ובסוגיות אזוריות. ראש הממשלה, בנימין נתניהו, אמר בפתח דבריו: "אנחנו נמשיך למנוע מאיראן ליצור פלטפורמות לתקוף אותנו". היועץ לביטחון לאומי של רוסיה ניקולאי פטרושב ציין בוועידה כי בידי ארצו מידע לפיו המל"ט האמריקני שהופל על ידי הרפובליקה האסלאמית נכנס לשטח האווירי של איראן.
אתמול אמר נשיא ארצות הברית שיחתום על פקודה מיוחדת שתחל סנקציות חזקות, כלשונו, על איראן. לדברי הנשיא טראמפ, הסנקציות החדשות הן תגובה להפלת הרחפן והן יכוונו, בין השאר, גם אל המנהיג העליון האיראני, עלי חמינאי.
הסנקציות החדשות ימנעו מהמנהיג העליון חמינאי ומבכירים נוספים במשטר האייתולות, גישה למערכת הפיננסית העולמית. לדברי טראמפ: "ארצות הברית מעוניינת שאיראן תפסיק לממן טרור, אני מחכה ליום שבו הסנקציות יוסרו ואיראן תהפוך שוחרת שלום. אני מכיר הרבה איראנים, הם אנשים טובים. יש לי הרבה חברים איראנים שגרים בניו יורק והם אנשים ממש טובים".