יותר מ-50 ארגוני זכויות אדם מ-50 מדינות בארצות הברית יפגינו היום (שלישי) נגד איסורי ההפלות שמתפשטים בבתי המחוקקים במדינות שונות כמו מיזורי, אלבמה וג'ורג'יה. בצעדות המחאה צפויים להשתתף המוני בני אדם שמבטיחים: "רק התחלנו".
"רק התחלנו" - בכל 50 המדינות בארצות הברית יתקיימו הערב צעדות ענק במחאה על החוקים שאוסרים על הפלות, שאושרו לאחרונה באלבמה, מיזורי וג'ורג'יה. בסרטון: הפגנה שהתקיימה שלשום באלבמה
— כאן חדשות (@kann_news) 21 במאי 2019
צילום: רויטרס pic.twitter.com/JuXNLPej2x
"הנפגעות העיקריות הן נשים שחורות ובעלות הכנסה נמוכה", אמרו המארגנים. ביום חמישי אישרה מושלת אלבמה שבדרום ארצות הברית את החוק החדש האוסר לבצע הפלות במדינה כמעט בכל מצב. החוק החדש אוסר לבצע הפלה גם אם מדובר בהיריון כתוצאה מאונס או מגילוי עריות.
בהודעה שפרסמה המושלת הרפובליקנית, קיי אייוי, נאמר כי "לחוק יש תומכים רבים. הוא עדות לאמונה העמוקה של תושבי אלבמה שכל חיים הם מתנה קדושה מאלוהים". החוק שאישר הסנאט של אלבמה הופך כמעט כל הפלה לעבירה פלילית, שהעונש עליה הוא בין עשר ל-99 שנות מאסר, אלא אם נשקפת סכנה של ממש לבריאות האישה. העונש יוטל על הרופא המבצע את ההפלה ולא על האישה ההרה.
תומכי החוקים נגד הפלות באלבמה ובמדינות אחרות מקווים שבית המשפט העליון, שיש בו כעת רוב לשופטים השמרנים, ישנה את פסק הדין ההיסטורי שהתקבל ב-1973. "כאזרחים עלינו לכבד את סמכותו של בית המשפט העליון, גם כאשר איננו מסכימים עם החלטות השופטים", אמרה אייוי. לצד זאת, ציינה המושלת כי "מקדמי החוק מאמינים כי הגיע העת שבית המשפט יבחן מחדש את הנושא החשוב הזה".
אישור החוק באלבמה הוא צעד נוסף במגמה אשר מתרחבת בשנה האחרונה בארצות הברית. יותר ויותר מדינות שמרניות מחוקקות חוקים שקוראים תיגר, במידה כזו או אחרת, על פסיקת בית המשפט העליון.
במארס 2018 אישר מושל מיסיסיפי פיל בריאנט חוק האוסר לבצע הפלות אחרי השבוע ה-15 להיריון. חוק דומה אושר רק בחודש שעבר במדינת אוהיו, ובאינדיאנה אושר חוק האוסר לבצע הפלות כבר בשלב שבו ניתן לזהות דפיקות לב של העובר.