שריפת ענק בכנסיית נוטרדאם: "לא בטוחים שניתן לעצור את האש"

פאריס: שריפת ענק בכנסיית נוטרדאם
מדיווחים צרפתים עולה כי האש פרצה בעקבות שיפוצים במקום. אחד מצריחי הקתדרלה קרס ונזק כבד נגרם למבנה שהוקם במאה ה-14. טראמפ צייץ: "נוראי לראות את השריפה - צריך לפעול במהירות"
מחבר מואב ורדי ועמיחי שטיין מחבר מואב ורדי ועמיחי שטיין
Getting your Trinity Audio player ready...
שריפה בכנסיית נוטרדאם
צילום: צילום: אי-פי

בכנסיית נוטרדאם בפאריס פרצה הערב (שני) שריפת ענק. מדיווחים בצרפת עולה כי האש פרצה בעקבות שיפוצים. אחד מצריחי הקתדרלה קרס ונזק כבד נגרם למבנה שהוקם במאה ה-14. 

שירותי הכיבוי בפאריס הודיעו: "לא בטוחים" שניתן לעצור את האש. מבדיקה שערך קונסול ישראל בצרפת, השריפה פרצה בגג המבנה ונכון לעכשיו לא ידוע על נפגעים ישראלים באירוע.

נשיא צרפת עמנואל מקרון ביטל נאום לאומה שתוכנן להיום, בגלל השריפה. נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ צייץ: "נוראי לראות את השריפה - צריך לפעול במהירות". נשיא המדינה ראובן ריבלין שלח את תנחומיו ואמר כי"ליבנו עם אזרחי צרפת. הכנסייה היא אחת מהסמלים היפים של פאריס".

ביום חמישי בשבוע שעבר, כחלק מהכנת המקום לעבודות השיפוץ, הוצאו מהקתדרלה דרך הגג 16 פסלי נחושת, שהוצבו סביב הצריח. המבצע היה מורכב, ונעשה באמצעות מנוף בגובה 120 מטר.




הפופולריים