לפחות שלושה נהרגו וחמישה נפצעו היום (שני) באירוע ירי בעיר אוטרכט שבהולנד. לפי המשטרה המקומית, מתנהל מצוד אחר החשוד, גבר טורקי בן 37, שפתח באש בכמה מקומות בעיר, בהם רכבת חשמלית.
תמונת החשוד בירי שמופצת על ידי המשטרה:
איש עסקים טורקי שמתגורר באוטרכט אמר לבי־בי־סי בשפה הטורקית כי החשוד בביצוע הירי לחם בצ'צ'ניה, ונעצר לפני מספר שנים בחשד לקשרים עם דאעש. עיתונאי הולנדי דיווח כי החשוד היה מעורב גם בשנת 2013 באירוע ירי בעיר אוטרכט, ושהוא מוכר למשטרה בשל עבירות אונס, גניבה ואלימות.
בהודעת משטרת אוטרכט נאמר כי היא חוקרת את הירי, ולוקחת בחשבון גם אפשרות שמדובר בטרור. ראש ממשלת הולנד מסר בהודעה קצרה בעקבות האירוע כי "המצב מדאיג".
שידור חי מזירת הירי באוטרכט, הולנד
תיעוד מזירת אירוע הירי בהולנד
כוחות משטרה בזירת הירי ברכבת החשמלית באוטרכט שבהולנד
מפרטים ראשוניים עולה כי בשעה 10:45 בשעון המקומי בוצע ירי לעבר הרכבת החשמלית בעיר. כוחות משטרה, כולל כוחות ללוחמה בטרור, הוזעקו לזירה כדי לטפל באירוע.
הרדיו הממלכתי של הולנד דיווח שבעקבות אירוע הירי, תוגברה האבטחה סביב מוסדות הממשל והפרלמנט בהאג. בנוסף, דווח שהמשטרה המקומית הורתה לבתי הספר באוטרכט להישאר סגורים.
האזינו לריאיון עם מורה ישראלית הנצורה בבי"ס סמוך
עד ראייה מסר לכלי תקשורת בהולנד כי ראה "צוות של ארבעה אנשים" יורים לעבר אישה ומנסים לגרור אותה מהזירה. עד אחר סיפר לרשת RTV: "כמה יריות נורו. אישה שכבה על הקרקע וצעקה 'לא עשיתי דבר'". למרות זאת, הרשויות בעיר עדיין לא אימתו אם מדובר ביורה בודד או בכמה יורים. הולנד: המשטרה באוטרכט מסרה כי הם חוקרים את אירוע הירי בעיר, וכי הם לוקחים בחשבון את האפשרות שמדובר בטרור. עד ראייה סיפר לרשת RTV: "כמה יריות נורו, אישה שכבה על הקרקע וצעקה 'לא עשיתי דבר'"@yoavz pic.twitter.com/snOskRQUXP