התנגשויות אלימות בוונצואלה בעקבות ניסיון ההדחה של הנשיא המכהן ניקולאס מדורו. כלי תקשורת מקומיים דיווחו כי לפחות 16 בני אדם נהרגו הלילה (חמישי) בעימותים בין תומכיו של מדורו וכוחות הביטחון הנאמנים לו לבין אנשיו של ראש האסיפה הלאומית במדינה חואן גואיידו שהכריז על עצמו כנשיא. העימותים פרצו בשורה של מחוזות במדינה. בעקבות ההצהרה של גואיידו הודיעו ארצות הברית וקנדה כי הן מכירות באסיפה הלאומית בוונצואלה, הנשלטת על ידי האופוזיציה, כממשלה, ובגואיידו כשליט המדינה הדרום אמריקנית.
במהלך הלילה הודה גוואדיו, לכל המדינות והארגונים הבין-לאומיים שהכירו בו כשליט המדינה בפועל. בהמשך כתב: "אין לי מילים לבטא את הכאב שאני חש כשאני ממשיך לגלות כי ונצואליאנים נהרגו בהפגנות בשעות האחרונות. למשפחות אני רק יכול להבטיח שצדק ושלום ישלטו במדינתנו".
עם זאת, הנשיא המכהן מדורו לא ממהר לוותר על השלטון. הנשיא המכהן מיהר להאשים את ארצות הברית בהתערבות בענייניה הפנימיים של ארצו והודיע על ניתוק היחסים הדיפלומטיים עם וושינגטון.
בישראל שומרים בינתיים על שתיקה בכל הנוגע לוונצואלה. ההערכה היא כי השתיקה נובעת מחשש לפגיעה אפשרית בקהילה היהודית במדינה, המונה כמה אלפי יהודים. בינואר 2009, תחת שלטונו של הנשיא דאז הוגו צ'אווס, נותקו היחסים בין המדינות וצ'אווס אף אמר כי ישראל עושה שואה בעזה, והכריז על גירושו של שגריר ישראל בוונצואלה.
הפיכה בוונצואלה? ראש האופוזיציה חואן גואיידו הצהיר על עצמו כנשיא במקומו של ניקולס מאדורו. ארה"ב תמכה בגואיידו וקראה למאדורו לפנות את כסאו @nathanguttman #חדשותהערב pic.twitter.com/wIMnH19agu
— כאן חדשות (@kann_news) 23 בינואר 2019
באוגוסט האחרון נכשל ניסיון התנקשות בניקולס מדורו, כשמטוסים בלי טייס עמוסים בחומרי נפץ, התפוצצו סמוך לאירוע של הצבא שבו נשא מאדורו דברים. הוא לא נפגע. הנשיא הפסיק את נאומו והתפנה עם רעייתו למקום מבטחים. שר התקשורת חורחה רודריגס מסר כי שבעה חיילים של המשמר הלאומי נפצעו בפיצוצים.