רוסיה במסר לארה"ב: "התערבות צבאית בוונצואלה תוביל לקטסטרופה"

רוסיה: "התערבות בוונצואלה תוביל לקטסטרופה"
במוסקווה הטילו על וושינגטון את האחריות לאירועים בעקבות ניסיון ההפיכה במדינה הדרום-אמריקנית: "ארצות הברית ומדינות נוספות מנסות לגזול כוח". מנגד, באיחוד האירופי אמרו: "אי אפשר להתעלם מרצון העם בוונצואלה"
author author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel

משרד החוץ של רוסיה פרסם היום (חמישי) הודעה חריפה על רקע הניסיון להדיח את נשיא ונצואלה, ניקולס מאדורו, ולהחליפו במנהיגו האופוזיציה חואן גואיידו. במוסקווה הפנו אצבע מאשימה לארצות הברית והזהירו אותה שלא להתערב צבאית בנעשה במדינה הדרום-אמריקנית – צעד ש"עלול ליצור תרחיש קטסטרופלי".

בהודעת משרד החוץ הרוסי נאמר כי ארצות הברית ומדינות נוספות מפעילות לחץ על ונצואלה "באמתלות שונות". בנוסף, הרוסים הדגישו כי ונצואלה נותרה שותפה אסטרטגית של רוסיה. "נמשיך לעמוד לצדה של ונצואלה בהגנת ריבונותה והעיקרון של אי־התערבות בענייניה הפנימיים", נכתב עוד.

גם דובר הקרמלין, דימיטרי פסקוב, פרסם הודעה על האירועים בוונצואלה. "הצעדים של ארצות הברית במדינה הם ניסיון לגזול כוח. מילים על התערבות צבאית הן מסוכנות מאוד", הדגיש הדובר. לטענתו, ניקולס מאדורו הוא הנשיא הלגיטימי של ונצואלה.

מי שעוד התייצב לצד נשיא ונצואלה הוא משטר אסד בסוריה. משרד החוץ בדמשק גינה בתקיפות את "ההתערבות הבוטה של ארצות הברית בענייניה הפנימיים של ונצואלה" בעקבות תמיכתה של האחרונה במנהיג האופוזיציה, והוסיף: "זאת הפרה מבישה של כל המוסכמות והחוקים הבינלאומיים והתקפה משוועת נגד הריבונות של וונצואלה". גם נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, התייחס למצב במדינה ואמר כי ארצו "מתנגדת לחלוטין לכל ניסיון התערבות לא דמוקרטי, לא משנה היכן".


האיחוד האירופי התייחס גם כן בהודעה מטעמו לנעשה בקראקס, ומסר כי "אי אפשר להתעלם מהרצון הדמוקרטי של העם בוונצואלה. לעם הוונצואלי יש הזכות להפגין בדרכי שלום, ולבחור באופן חופשי את מנהיגיו. יש לכבד ולשמור על חירויות האזרח ועל ביטחונו של גואיידו". נשיא צרפת, עמנואל מקרון, צייץ בטוויטר וכתב: "אני מצדיע למאות אלפי ונצואלים שצועדים עבור חירותם".

הפופולריים