הסנאטור הדמוקרטי ברני סנדרס הודיע היום (שלישי) כי בכוונתו להתמודד על קבלת מועמדות מטעם המפלגה הדמוקרטית במרוץ לנשיאות ארצות הברית ב-2020. את הדברים אמר סנדרס לרדיו הציבורי של מדינת ורמונט, מטעמה הוא מכהן בסנאט , והשיק בטוויטר את הקמפיין שלו.
I'm running for president. I am asking you to join me today as part of an unprecedented and historic grassroots campaign that will begin with at least 1 million people from across the country. Say you're in: https://t.co/KOTx0WZqRf pic.twitter.com/T1TLH0rm26
— Bernie Sanders (@BernieSanders) 19 בפברואר 2019
"מה שאני מבטיח לעשות, כשאסתובב בכל המדינה, זה לקחת איתי את הערכים שאנחנו בוורמונט כל כך גאים בהם - אמונה בצדק, אמונה בקהילה ופוליטיקה עממית", אמר סנדרס לתחנת הרדיו בוורמונט. הסנאטור הוותיק גם תקף את נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, ואמר: "אני חושב שהדייר הנוכחי בבית הלבן הוא בושה למדינה. הוא שקרן פתולוגי, גזען, הומופוב וסקסיסט".
סנדרס בן ה-77 התמודד בבחירות המקדימות של המפלגה הדמוקרטית גם לפני הבחירות לנשיאות ארצות הברית ב-2016. לבסוף פרש מהמרוץ והודיע על תמיכתו במועמדותה של הילרי קלינטון, אשר הפסידה בבחירות הכלליות לדונלד טראמפ.