"ראש הממשלה נתניהו חזק וחכם, הוא עושה עבודה נהדרת כראש ממשלה". כך אמר היום (חמישי) נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, לשאלת כאן חדשות בנוגע לחקירותיו של ראש הממשלה נתניהו. טראמפ דיבר במסיבת עיתונאים בהאנוי בתום פסגה עם מנהיג קוריאה הצפונית, קים ג'ונג און. דבריו של טראמפ נאמרו שעות בודדות לפני שהיועץ המשפטי לממשלה אמור לפרסם את ההחלטה האם להגיש כתב אישום נגד ראש הממשלה. נתניהו עצמו פרסם תגובה לדבריו של נשיא ארצות הברית, וכתב באינסטגרם: "תודה רבה לך, ידידי".
"נתניהו הוא ראש ממשלה נהדר, קשוח וחכם": זה מה שאמר הנשיא טראמפ לכתבת כאן חדשות @michalresh על תיקי נתניהו, וגם על העסקה המדינית המתקרבת pic.twitter.com/heicbwbDu2
— כאן חדשות (@kann_news) 28 בפברואר 2019
טראמפ נשאל על ידי כאן חדשות גם בנוגע לתוכנית השלום שהוא אמור לפרסם. על כך אמר טראמפ: "אנו עובדים קשה על תוכנית השלום. יש סיכוי לשלום בין ישראל לפלסטינים. העסק הכי קשה זה המשא ומתן בין ישראל לפלסטינים - הייתי שמח לייצר הסכם כזה".
מוקדם יותר השבוע התייחס חתנו ויועצו של הנשיא, ג'ראד קושנר, לתוכנית השלום של הממשל שפרטיה לא ידועים. לדבריו: "מה שאנו מתדיינים לגביו אינו שונה בהרבה ממה שנדון ב־25 השנים האחרונות, ומה שניסינו לעשות זה לנסח פתרונות מציאותיים וצודקים לסוגיות האלה בשנת 2019. התוכנית הינה תוכנית מדינית ומפורטת, והיא מתרכזת בשרטוט גבולות ובפתרון סוגיות הסדר הקבע. בביקורנו באזור נשמע את עמדות הגורמים השונים לגבי התוכנית".
על מהותה של התוכנית אמר הבכיר האמריקני: "ניסינו ככל האפשר להיבנות על ניסיונות קודמים שהיו בין הצדדים, ואנו חותרים להגיע לתוכנית מפורטת ועמוקה שתציג לאנשים מה אנחנו חושבים שהכי נכון בעת הזו. תהיה לתוכנית השפעה כלכלית לא רק על הישראלים והפלסטינים אלא על כל האזור לרבות ירדן מצרים ולבנון".