בעוד הכבאים ממשיכים בניסיון להשתלט על האש בכנסיית נוטרדאם הנודעת בפאריס, בצרפת מתחילים להתמודד עם גודל האסון שנפל על האומה. קתדרלת נוטרדאם, שבנייתה הושלמה בשנת 1345, נחשבה משך מאות שנים לאחד הסמלים הגדולים של הרפובליקה. בשעות הלילה המוקדמות נודע כי כבאי אחד נפצע באורח קשה במהלך הפעילות בכנסייה.
#NotreDame: "Cette cathédrale, nous la rebâtirons, tous ensemble. Nous rebâtirons Notre Dame" Emmanuel Macron pic.twitter.com/rxwQVFF5Da
— Ulysse Paris (@ulyssepariser) 15 באפריל 2019
בשעה חצות וחצי שעון ישראל הגיע לזירת האירוע נשיא צרפת עמנואל מקרון ואמר: "תהיה כאן עבודת שיקום אך הגרוע ביותר נמנע". בכך שלל מקרון את האפשרות של קריסת המבנה וגרם לשמחה רבה בקרב מאזיניו. "אוצרות התרבות שלנו, הספרות והאמנות נמצאים כאן. נבנה מחדש את הקתדרלה, זה הייעוד שלנו", הוסיף נשיא צרפת.
"מחזה נוראי, כוחות ההצלה לא מצליחים לכבות את השריפה": מאיר ללום, ישראלי שחי בפריז, מדווח מאזור קתדרלת נוטרדאם pic.twitter.com/MfDkN2HAzq
— כאן חדשות (@kann_news) 15 באפריל 2019
כעת, כלל לא ברור, מה עלה בגורל אוצרות התרבות הרבים שנמצאו במקום. בכירים בכנסייה בצרפת העריכו כי עבודות השיקום בעקבות הנזק שגרמה השריפה, בה לא נפגע איש, "עשויים להימשך שנים רבות". כ-400 כבאים שהגיעו לזירה עסקו משך שעות רבות בפינוי יצירות אומנות הרבות במתחם הכנסייה. ההערכות גורסות כי ליבת המבנה לא נפגעה ואין סכנת קריסה.
השריפה בנוטרדאם | השריפה פרצה שש דקות לאחר שנסגרה הקתדרלה לשיפוצים – אנשי כיבוי עדיין מנסים להשתלט על האש. @antonia_yamin עם הדיווח ב-#חדשותהלילה pic.twitter.com/HxsS1mAFu1
— כאן חדשות (@kann_news) 15 באפריל 2019
מאיר ללום, ישראלי שחי בפאריס, תיעד מאות בני אדם שהגיע לאזור הסמוך לכנסייה על מנת לצפות בניסיונות ההשתלטות על האש. "העובדה שמדובר בשבוע של הפסחא של הנצרות רק מעצים את מה שקרה כאן", סיפר ללום.
השריפה בנוטרדאם: תיעוד - אחד הצריחים של הקתדרלה קרס@MoavVardi #חדשותהערב pic.twitter.com/u4uSQKv53x
— כאן חדשות (@kann_news) 15 באפריל 2019
סגן ראש עיריית פאריס עמנואל גרגואר הכריז: "בלי ספק שנגרם כאן נזק משמעותי מאוד. אני מקווה שיש לנו את הידע ואת האמצעים כדי להציל כמה שיותר דברים שנפגעו כאן".
נשללה אפשרות של פיגוע טרור
השריפה פרצה בשעות הערב המוקדמות שש דקות בלבד לאחר שהכנסייה נסגרה למבקרים. ההערכה היא כי השריפה נגרמה בשל תקלה שהתרחשה על הגג במהלך שיפוצים שהתרחשו במקום. השיפוצים נערכו בכנסייה בשבועות האחרונים מתוך כוונה לבצע פעולות שימור בחלקים שונים של הכנסייה. חוקרים שמטעם רשויות הביטחון שהגיעו לזירה בחנו אפשרות לפיגוע טרור אך שללו זאת כבר בשלבים המוקדמים של החקירה. נשיא צרפת עמנואל מקרון ביטל כוונה לנאום בשעות הערב וכל שרי הממשלה התמקדו במאמצים לכבות את השריפה בסמל הלאומי של צרפת.