"עד גיל 21 תגיעו לירח": יכול להיות שבקרוב המשפט הזה יהיה יותר מציאותי ממה שהוא היה עד היום. המלחמה על החלל בין ארצות הברית לסין ורוסיה צוברת תאוצה ומי שנכנסו לעניינים הם דווקא אנשי העסקים הפרטיים.
ארצות הברית מאשימה כי סין ורוסיה מפתחות נשק קטלני שיכול לפגוע בלוויינים אמריקניים. סין מובילה כרגע במרוץ החלל והיא מתכננת להקים מושבה בצד "האפל" של הירח כדי לחפש שם מים וקרח. הם גם יבצעו ניסוי ביוספרי ראשון ולגדל צמח בתנאי הכבידה הנמוכה של הירח.
גם מאדים נמצא על הכוונת. "אנחנו מסתכלים על מאדים כי הוא נמצא באזור הישיב", הסבירה חוקרת החלל עדי ניניו-גרינברג. היא הסבירה כי "התנאים שם סבירים בשביל לנסות ולבנות מושבות מחוץ לכדור הארץ".
בשנה שעברה הגיעה ההשקעה הפרטית בתחום החלל לשיא של כמעט ארבעה מיליארד דולרים. מה שמאפשר את המעבר לתחום הפרטי הן שתי מהפכות שמתרחשות בשנים האחרונות: הראשונה קשורה למזעור – הטסה של קילוגרם אחד לחלל עולה כ-20 אלף דולר, ולכן המשקל של החלליות והלוויינים קריטי לנושא העלויות.
המהפכה השנייה קשורה לטכנולוגיית השיגור – החברות מייצרות משגרים רב פעמיים שנושאים את הלוויין לחלל וחוזרים איתו לכדור הארץ. מה מחפשים בחלל? אינטרנט, כריית מתכות יקרות מאסטרואידים ותיירות חלל.