אחרי 12 שנים: מפקד חדש למשמרות המהפכה האיראניים

אחרי 12 שנים: מפקד חדש למשמרות המהפכה
חסיין סלאמי מונה על ידי המנהיג העליון להחליף את עלי ג'אעפרי. לפני כשבועיים הכריזה ארה"ב על משמרות המהפכה כארגון טרור
מחבר יותם רוזנוולד ויואב זהבי מחבר יותם רוזנוולד ויואב זהבי
Getting your Trinity Audio player ready...
משמרות המהפכה האיראניים
צילום: צילום: אי-פי

אחרי 12 שנים: המנהיג העליון של איראן, האייתוללה עלי חמינאי מינה הערב (ראשון) מפקד חדש למשמרות המהפכה, חסיין סלאמי, שיחליף את מוחמד עלי ג'אעפרי. 


סלאמי כיהן בעבר בתפקיד סגן מפקד משמרות המהפכה. כהונתו בת 10 השנים של ג'אעפרי הסתיימה לפני כשנתיים אך חמינאי האריך את כהונתו בשלוש שנים.

דובר צה"ל בשפה הערבית, סא"ל אביחי אדרעי, לעג בחשבון הטוויטר שלו למפקד משמרות המהפכה היוצא: "ראינו את עלי ג'עפרי, המפקד שהודח, טובע בשיטפונות שפקדו את איראן ושגרמו לאזרחים האיראנים להבין כיצד כוחות משמרות המהפכה, ובהם כוח קודס בראשותו של הטרוריסט קאסם סולימאני , גונבים את הכספים של העם ובמקום להשקיע אותם בתשתיות, הם משקיעים אותם בשביל טילים ובשביל טרור".


לפני כשבועיים הכריז הבית הלבן על משמרות המהפכה, הכוח הצבאי האיראני - כארגון טרור. בהודעה מוושינגטון נמסר כי הצעד נועד להגביר את הלחץ על טהראן. זו הפעם הראשונה שבה ארצות הברית מגדירה צבא של מדינה אחרת כיישות טרור. 

שר החוץ האמריקני, מייק פומפאו, הכריז על הצעד במסיבת עיתונאים ומסר כי ההחלטה התקבלה משום ש"הממשלה האיראנית מממנת טרור ברחבי העולם, מפרה את החוק וממנת קמפיינים של טרור". לדבריו, בהחלטה זו ”ממשל טראמפ מכיר במציאות בסיסית".

הפופולריים