תינוקות מתחת לגיל שנה לא צריכים להיחשף כלל למסכים אלקטרוניים, כך קובע ארגון הבריאות העולמי במסמך הנחיות שפרסם. בהנחיות שפרסם הארגון נכתב שילדים בני שנתיים עד ארבע לא צריכים לצרוך יותר משעה של זמן מסך ביום ללא פעילות. הם הוסיפו שילדים מתחת לגיל חמש צריכים להיות פעילים פיזית ולישון באופן מספיק כדי לפתח הרגלי חיים טובים ולמנוע השמנת יתר ומחלות אחרות.
סכנת המסכים: ארגון הבריאות העולמי ממליץ לא לחשוף למסכים תינוקות עד גיל שנה, כדי למנוע מצב שבו ילדים נוספים יסבלו מבעיות של השמנה וסכרת בגיל מבוגר@nathanguttman #חדשותהערב pic.twitter.com/kL2sPfqnKe
— כאן חדשות (@kann_news) 24 באפריל 2019
"פעילות גופנית בריאה והרגלי שינה מושרשים בשלב מוקדם בחיים, מספקים הזדמנות לעצב הרגלים כבר בילדות עד לשלב הבגרות המלאה", נכתב בהנחיות משרד הבריאות העולמי. הם הוסיפו שילדים בני שנה עד ארבע צריכים לעסוק לפחות שלוש שעות במגוון פעילויות פיזיות במשך היום.
בנוסף נכתב כי אורח חיים לא פעיל הוא "גורם סיכון מוביל" למוות והשמנת יתר ומגביר את בעיית עודף המשקל והשמנת היתר בעולם. לפני כשנתיים נכתב בדוח של הארגון שמספר הילדים והמתבגרים הסובלים מעודף משקל בעולם זינק פי עשרה ב-40 השנים האחרונות. עודף משקל עלול להוביל למחלות, לחץ דם וסוגים שונים של סרטן.