נשיא רוסיה ולדימיר פוטין נפגש עם שליט קוריאה הצפונית קים ג'ונג און בעיר ולדיווסטוק במזרח המדינה. פוטין ציין כי הביקור יסייע ליחסים בין המדינות ואמר כי יש דמיון בין הגישות של רוסיה ושל ארצות הברית. קים אמר כי הוא מקווה שהפגישה "תחזק את הקשרים הידידותיים בין המדינות".
לדברי הנשיא הרוסי, הביקור יסייע להבין כיצד להגיע להסכמה בנוגע לחצי האי הקוריאני. הוא בירך על "המאמצים להביא לנורמליציה בין קוריאה הצפונית לארצות הברית. השליט הצפון קוריאני הדגיש כי העולם כולו מתעניין בימים אלה במה שמתרחש בחצי האי הקוריאני. הוא אמר כי הוא מקווה שהפגישה תהיה "אירוע חשוב" וכי הוא יוכל לקיים "דיון משמעותי" עם מקבילו.
בתום הפגישה אמר פוטין כי "היה דיון פתוח על הסנקציות, על ארה"ב ועל הפירוז". לדברי הנשיא הרוסי, קוריאה הצפונית זקוקה לביטחונות ביטחוניים ואפשר לשקול ביטחונות בינלאומיים.
"יש דמיון מסוים בין הגישות של ארצות הברית ורוסיה לגבי קוריאה הצפונית. קים ביקש מאיתנו להודיע לארצות הברית על עמדתו. נדון בנושא בפגישה עם נציגים אמריקנים וסין בפגישה בבייג'ינג. אנו בעד פירוז מוחלט של חצי האי, בדומה לארצות הברית. גם קים מעוניין בפירוז, אך הוא זקוק לביטחונות", אמר פוטין.
קים הגיע לרוסיה אתמול ברכבת לרוסיה לקראת פגישתו עם הנשיא פוטין. בריאיון לטלוויזיה הרוסית אמר קים כי "הגעתי לרוסיה עם רגשות חמים לעם שלי. כפי שאמרתי, אני מקווה שביקור זה יהיה מוצלח ויעיל. במהלך השיחות עם הנשיא היקר פוטין אוכל לדון בנושאים ספציפיים שקשורים להחלטות על חצי האי הקוריאני ופיתוח הקשרים בין שתי המדינות שלנו".
השליט הגיע מפיונגיאנג ברכבת המשוריינת שלו והתקבל על ידי תזמורת צבאית. בנוסף לפגישה עם פוטין הוא צפוי להשתתף גם בארוחת ערב עם ראש הממשלה הרוסי. לפני חזרתו עשוי קים לבקר גם באתרים נוספים ברוסיה.
בשבוע שעבר ערכה קוריאה הצפונית ניסוי ב"נשק טקטי מונחה חדש". לפי הדיווח השליט קים ג'ונג און פיקח על הניסוי ואמר כי "מדובר באירוע בעל השפעה משמעותית בהגברת כוח הלחימה של צבא העם". בפיונגיאנג לא דווח באיזה סוג נשק מדובר ומה הטווח שלו. מדובר בניסוי הנשק הראשון שערכה המדינה מזה כחצי שנה.
בחודש פברואר הסתיימו השיחות בין ארצות הברית לקוריאה הצפונית בפסגה בהאנוי ללא התקדמות בין הצדדים. הנשיא האמריקני דונלד טראמפ הסביר את כישלון השיחות, וטען כי בפיונגיאנג הסכימו לפירוז חלקי, בעוד שהאמריקנים דרשו פירוז מלא. עוד אמר כי ארצות הברית סירבה להסיר את העיצומים על קוריאה הצפונית, בעוד שהאחרונה ביקשה הקלה נרחבת.