פרשת מעצר העיתונאי: פוטין הדיח קצינים בכירים במשטרה

מעצר העיתונאי: פוטין הדיח קציני משטרה בכירים
הנשיא הטיל על לובשי המדים את האחריות על מעצר השווא של העיתונאי החוקר איוון גולונוב. המודחים: ראש יחידת הסמים של משטרת מוסקבה ומפקד הכוחות המיוחדים
author author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
ולדימיר פוטין
צילום: אי-פי

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין הודיע היום (חמישי) על פיטורין של שני קצינים במשטרת מוסקבה. זאת על רקע פרשת מעצרו ושחרורו של העיתונאי החוקר איוון גולונוב. גולונוב נעצר לאחרונה לאחר שהכליו נמצאו סמים והעיתונאי עצמו טען שהמשטרה היא זו ששתלה את הסמים בכליו. לאחר מעצרו של גולונוב התעוררה ברחבי רוסיה מחאה עממית שהסתיימה בשחרורו של העיתונאי שעבד על כמה פרויקטים עיתונאיים שהיו יכולים לגרום למבוכה לשלטונו של ולדימיר פוטין.

בקרמלין נענו לקריאות המחאה העממית והטילו על המשטרה את האחריות על מעצר השווא של גולונוב. היום נקט הנשיא פוטין בצעד קיצוני ופיטר את ראש מערך הסמים של משטרת מוסקבה הגנרל יורי דוויאטקין וראש מערך היחידות המיוחדות של המשטרה באזור מוסקבה הגנרל אנדריי פוצ'קוב.

הפופולריים