צבא ארה"ב: המל"ט הופל מעל מצרי הורמוז, לא בשטח איראני

צבא ארה"ב: המל"ט הופל מעל מצרי הורמוז
גורמים בממשל האמריקני: הפלת המל"ט - תקיפה ללא התגרות. משרד החוץ האיראני גינה את הפרת הריבונות ואיים בתגובה. משמרות המהפכה: הפלת כלי הטיס מעבירה מסר ברור ותקיף. עמוס ידלין - "מדובר בעליית מדרגה"
author author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel

פיקוד המרכז של צבא ארצות הברית פרסם היום (חמישי) בהודעה מטעמו שכלי הטיס הופל על ידי האיראנים כשהיה מעל מיצרי הורמוז, ולא מעל שמי איראן. בהודעתו הדגיש שהאיראנים תקפו מבלי שהייתה התגרות מצד האמריקנים קודם לכן. 

גורמים בממשל האמריקני אמרו שהפלת המטוס ללא טייס היא תקיפה ללא התגרות, כך מדווחת רשת NBC. הוא הופל על ידי טיל קרקע אוויר איראני, כך לפי הצי האמריקני. משרד החוץ האיראני הודיע שהוא מגנה בחריפות את הפרת ריבונותה של הרפובליקה האסלאמית, והזהיר מפני תגובה חזקה לכך. 

מפקד משמרות המהפכה האיראניים חוסיין סלאמי אמר כי הפלת המל"ט מעבירה מסר ברור ותקיף, שלפיו טהראן תגיב בחריפות נגד כל ניסיון נגד ארצה. "גבולותינו הם הגבול האדום שלנו", אמר סלאמי שהוסיף כי ארצו אינה מעוניינת במלחמה אולם היא מוכנה לכך.

ראש המכון למחקרי ביטחון לאומי, האלוף במיל' עמוס ידלין, התייחס להפלת המל"ט מסוג MQ-4C ואמר שמדובר בעליית מדרגה בעימות המתפתח בין איראן לארצות הברית. בחשבון הטוויטר שלו צייץ ידלין: "כלי הטיס שהופל הוא מטוס איסוף מודיעין מתקדם ביותר: טכנולוגית ומבצעית ויקר ערך. זאת פעם ראשונה במשבר הנוכחי שהאיראנים מפילים כלי טיס אמריקני ולוקחים אחריות על הפעולה הצבאית".


הבוקר דיווחו האיראנים שמשמרות המהפכה הפילו את כלי הטוס במחוז החוף הדרומי של המדינה, הורמוזגאן, שלטענתם חדר למרחב האווירי שלה. זאת לעומת הגירסה האמריקנית לפיה הוא הופל מעל המים הבינלאומיים. האישור האמריקני התקבל לאחר הכחשות מצד ארצות הברית.

לפנות בוקר אמרה דוברת הפנטגון שארצות הברית אינה מחפשת עימות עם איראן, אך היא ערוכה להגן על כוחותיה ועל האינטרסים שלה באזור. הדוברת ציינה כי התגבורת לכוחות האמריקניים במזרח התיכון, ובה כאלף חיילים, תכלול מפעילים של טילי פטריוט ושל מטוסי מעקב, וכן "אמצעי הרתעה אחרים".

בהכנת הידיעה השתתפו עמיחי שטיין, סולימאן מסוודה ובן יניב

הפופולריים