מאז החלטתו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ שלא לתקוף באיראן בתגובה להפלת המל"ט נרשמו תגובות מעורבות במדינות הסוניות במפרץ הפרסי - בעלות בריתה של ארצות הברית. "אם איראן לא תורתע, נצא למלחמה. ההחלטה של טראמפ לבטל את התקיפה מעבירה מסר שאין השלכות למעשים של איראן", אמר הערב (ראשון) איש תקשורת מאוכזב מסעודיה, עבד אל חמיד אל-ר'בין, בשיחה נדירה עם חדשות הערב.
היו גם כאלה מהצד השני שסברו כי תקיפה באיראן תשחק לידיה של איראן. האזרח הסעודי, מוחמד אל-קחטאני, אמר כי לא בטוח שתקיפה אמריקנית נגד איראן בתגובה להפלת המל"ט הייתה משיגה את יעדיה, בעוד מדיניות הסנקציות של ארצות הברית עובדת וחונקת את המשטר של משמרות המהפכה.
גורמים ביטחוניים מעריכים בשיחה עם כאן חדשות: צפויות תקריות נוספות בין איראן לארצות הברית - התקרית עם המל"ט לא צפויה להיות האחרונה@gilicohen10 #חדשותהערב pic.twitter.com/BPdKD5hDk4
— כאן חדשות (@kann_news) 23 ביוני 2019
בחדשות הערב פורסם היום כי גורמים ביטחוניים העריכו בשיחה עם כאן חדשות שצפויות תקריות נוספות בין איראן לארצות הברית, והתקרית עם המל"ט לא צפויה להיות האחרונה. מבחינת איראן, היא שירטטה את התוכנית שלה - להסיר את הלחץ הכלכלי שארצות הברית מפעילה עליה, בייחוד בכל מה שקשור לתחום הנפט. האמריקנים מצדם רק מחריפים את הסנקציות - מחר צפויות להתפרסם מגבלות נוספות שטראמפ מתכוון להטיל על איראן.
כדי להתמודד עם התוקפנות האיראנית, הממשל בארצות הברית עובד על תוכניות ומבצעים חשאיים דוגמת מתקפת הסייבר שבוצעה בסוף השבוע. כך דווח בניו יורק טיימס. בדיווח נכתב כי המתקפה הייתה גם נגד יחידות מודיעין איראניות שעמדו מאחורי הפיגועים במכליות והמטרה הייתה להשבית את המחשבים שלהם.
מתקפת סייבר נוספת הייתה נגד מערכות שיגור הטילים. עוד דווח כי גורמי מודיעין וצבא אמרו לטראמפ כי בלי תגובה אמריקנית לתוקפנות, איראן תמשיך לגרום לחוסר יציבות באזור. בתוך כך, באיראן סבורים שהאיחוד האירופי לא רוצה להציל את הסכם הגרעין שנחתם ב-2015.
בתוך כך, לכאן חדשות נודע שגורמים בממשל בבחריין, המעוניינים לקדם את היחסים עם ישראל, רואים במתיחות במפרץ הפרסי כלי שיכול לסייע להם לומר "בואו נסתכל על היתרונות במערכת היחסים מכיוון אחר, ולא רק הפלסטיני". למרות זאת, הממשל בבחריין מפולג בשאלה עד כמה להתקדם בנורמליזיציה עם ישראל.
בעוד לא מעט גורמים בממשל מעוניינים להתקדם, ואפילו לשקול ביקור פומבי של ראש הממשלה בנימין נתניהו, גורמים אחרים חוששים מתגובת הרחוב והאופוזיציה - שם הנושא הפלסטיני עדיין נחשב חלק מרכזי. בתקופה האחרונה היו כמה דיווחים על התקדמות ביחסים. שר החוץ של בחריין אף צייץ כי זכותה של ישראל להגן על עצמה, אחרי תקיפת מטרות איראניות בסוריה.
הוועידה הכלכלית בבחריין: גורמים בממשל הבחרייני רואים במתיחות במפרץ הזדמנות לקדם את היחסים עם ישראל. המתנגדים חוששים מהתגובה של הרחוב@AmichaiStein1 #חדשותהערב pic.twitter.com/sjYFHHtCWl
— כאן חדשות (@kann_news) 23 ביוני 2019