דוח של האו"ם קובע: כוחות משטר מדורו הרגו יותר מ-5,000 אזרחים

האו"ם: משטר מדורו הרג יותר מ-5,000 אזרחים
לפי הדוח מתחילת שנת 2019 נהרגו עוד 1,569 בני אדם עקב "התנגדות לרשויות"
author author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel

סוכנות הידיעות רויטרס פרסמה היום (חמישי) חלקים מתוך דוח של האומות המאוחדות המתייחס למשטר נשיא ונצואלה, ניקולאס מאדורו, הקובע כי בשנת 2018 כוחות הממשלה בראשותו הרגו 5,287 אזרחים ומתחילת 2019 נהרגו עוד 1,569. זאת, בשל "התנגדות לרשויות".

הדוח חושף כי כוחות הביטחון של ונצואלה עצרו וירו בגברים צעירים, שתלו סמים וכלי נשק על עצורים וחיבלו בראיות כדי שיהיה ניתן לומר שהם תנגדו למעצר. כל זאת כחלק מאסטרטגיה ממשלתית לנטרל כל התנגדות למשטר.

נתונים ממשלתיים הראו כי מקרי מוות המיוחסים לעצורים שהתנגדו למעצר עמדו על 5,287 בשנה שעברה ועל 1,569 עד ה-19 במאי השנה, אך בדוח של האו"ם צוין שרבים ממקרי המוות נראו כהוצאות להורג ללא משפט.

בשבוע שעבר, הממשלה בוונצואלה הודיעה כי סיכלה ניסיון הפיכה והתנקשות של קצינים בצבא בחייו של הנשיא ניקולאס מדורו. דובר מטעם הממשלה חשף שיחת טלפון של אנשי צבא הדנים בקניית נשק כדי להוציא אל הפועל את ההתנקשות. הדובר הציג את מפת חברי הקנונייה אשר תכננה לערוך הפיכה במדינה. שר בממשלת מדורו האשים את ארצות הברית, קולומביה ופרו בסיוע לקצינים. בטלוויזיה של ונצואלה שודר וידוי של חייל, שהיה אמור להשתתף בהפיכה, שטען ש"ישראלי ופנמי היו מעורבים בתכנון ההפיכה". 


בינואר השנה ראש האסיפה של ונצואלה, חואן גואיידו, הכריז  על עצמו כנשיא המדינה במקומו של הנשיא המכהן, ניקולאס מדורו. גואיידו עשה זאת מול עשרות אלפי מפגינים בבירה קראקס. בעקבות ההצהרה הודיעו ארצות הברית וקנדה כי הן מכירות באסיפה הלאומית בוונצואלה, הנשלטת על ידי האופוזיציה, כממשלה, ובגואיידו כשליט המדינה הדרום אמריקנית.

הפופולריים