שני מחקרים שהוצגו השבוע בכינוס בינלאומי לחקר מחלת האלצהיימר בלוס אנג'לס מעלים כי אורח חיים בריא יכול להפחית משמעותית את הסיכון לתחלואה במחלה, גם כאשר יש לנבדק נטייה גנטית לכך. המחקר הראשון בחן כמעט 2500 מטופלים לאורך כעשור, ובדק משתנים של סגנון חיים. החוקרים מצאו כי שיעור התחלואה באלצהיימר היה נמוך יותר בקרב נבדקים ששמרו על אורח חיים בריא, שכלל תזונה נכונה ודלת שומן, הימנעות מעישון, פעילות גופנית של 150 דקות לפחות בשבוע, צריכת אלכוהול מתונה ופעילות קוגנטיבית וכי היה יחס הפוך בין שמירה על אורח חיים בריא ותחלואה.
כך, שיעור התחלואה בקרב מי ששמרו על 2-3 משתנים של אורח חיים בריא מתוך רשימה שבחנו החוקרים היה נמוך בכמעט 40% יחסית למי ששמרו על עד משתנה אחד. בקרב הנבדקים ששמרו על 4-5 משתנים, שיעור התחלואה היה נמוך בכמעט 60%. התוצאות היו מובהקות גם כאשר החוקרים בחנו רק נבדקים שהיו להם גורמי סיכון גנטיים לתחלואה. במחקר השני, שהתפרסם בכתב העת היוקרתי JAMA, צוות בינלאומי של חוקרים ניתח מידע מכ200,000 בני אדם.
התוצאות העלו כי בקרב אנשים עם נטייה גנטית לתחלואה – מי ששמרו על אורח חיים בריא היו בסיכון נמוך במחצית לפתח דמנציה יחסית לאנשים שלא סיגלו אורח חיים בריא. החוקרים אמרו כי המסר המרכזי העולה מהמחקר הוא שגם כאשר אדם נמצא בסיכון לחלות בדמנציה בגלל נטייה גנטית, אורח חיים בריא יכול לסייע לו להפחית את הסיכון לתחלואה. זאת גם כאשר מביאים בחשבון שהנבדקים במחקר היו בני 60 ומעלה.