מאובן של יונק דמוי עכבר שחי לפני 165 מיליון שנה התגלה במונגוליה: התגלית שהתפרסמה הלילה (שישי) בכתב העת "סאיינס" מייצגת אבן דרך חשובה בהתפתחות האבולוציונית של היונקים לאור העובדה שלחיה הפרהיסטורית היו עצמות בלשון. העצמות מסודרות באותו סדר הקיים אצל יונקים בני זמננו, ואפשרו לו ללעוס את מזונו ולבלוע חתיכות קטנות ממנו. לפי החוקרים, היונק חי בעידן היורה על עצים וניזונה מחרקים. אורכו של בעל החיים שנקרא מִיקְרוֹדוֹקוֹדוֹן גְרָאסִילִיס היה כ-14 ס"מ.
מאובן של יונק דמוי עכבר שחי לפני 165 מיליון שנה התגלה במונגוליה: התגלית מייצגת אבן דרך חשובה בהתפתחות האבולוציונית של היונקים לאור העובדה שליונק היו עצמות בלשון. העצמות מסודרות באותו סדר הקיים אצל יונקים בני זמננו. לפי החוקרים, החיה הפרהיסטורית ניזונה מחרקים (צילום: רויטרס) pic.twitter.com/Zarf9Wm8mf
— כאן חדשות (@kann_news) July 18, 2019
לפי החוקרים, עד להופעת החיה הפרהיסטורית נהגו בעלי חוליות יבשתיים, זוחלים וקודמיהם של היונקים לבלוע את טרפם בשלמותו - כוח הלסתות וכוח הכבידה סייעו למזון להגיע לקיבה. אחד המדענים שהובילו את המחקר הסביר כי עצם הלשון היא מסימני ההבדל בין היונקים לבעלי החוליות והתפתחותה אפשרה לצאציהם של היונקים לינוק מאימותיהם חלב.