רוסיה: המשטרה עצרה מאות בהפגנת האופוזיציה במוסקווה

רוסיה: המשטרה עצרה מאות בהפגנת האופוזיציה
המפגינים דורשים לאפשר לאנשי האופוזיציה להשתתף בבחירות לעירייה. המשטרה שבה ועצרה את איש האופוזיציה אלכסיי נבלני, לאחר שקרא לציבור להצטרף למחאה
מחבר מואב ורדי ואיתמר מרגלית מחבר מואב ורדי ואיתמר מרגלית
Getting your Trinity Audio player ready...
מפגינים במוסקווה כדי לאפשר לאופוזיציה להשתתף בבחירות 27.7
צילום: צילום: רויטרס

משטרת רוסיה עצרה היום (שבת) מאות בני אדם שהפגינו במוסקווה בדרישה לאפשר לאנשי אופוזיציה להתמודד בבחירות לעירייה. בשעות הערב דיווחו כלי תקשורת במדינה כי מניין העצורים עלה לאלף. זאת לאחר שבכירים בממשלה אסרו על שמונה אנשי אופוזיציה לקחת חלק בבחירות המקומיות שצפויות להתקיים בחודש ספטמבר. 

השבוע שבה המשטרה ועצרה את איש האופוזיציה הנודע אלכסיי נבלני, לאחר שקרא לציבור להצטרף למחאה. נוסף על כך, המשטרה ערכה חיפוש בביתו של דימיטרי גודקוב, אופוזיציונר רוסי מרכזי, שצייץ בתגובה כי משמעות החיפוש היא "שהבחירות נגמרו": "הדמוקרטיה מתה בשלטונו של פוטין. האשליה האחרונה – שאנחנו מסוגלים לקיים בחירות דמוקרטיות, נעלמה".  

נוסף על כך, בעוד מאות אנשים מפגינים בעיר, המשטרה פרצה למשרדי ערוץ הטלוויזיה TV Rain – ערוץ פרטי המזוהה עם האופוזיציה – וזימנה לחקירה את העורכת הראשית.


מוקדם יותר החודש, פסלו בעירייה עשרות מועמדים מטעם האופוזיציה בטענה שהם זייפו את החתימות הנדרשות שגייסו (כ־5,500 חתימות) כדי להשתתף בבחירות. המפלגה השולטת בעיר מוסקווה, "רוסיה המאוחדת", נמצאת בקשרים הדוקים עם הנשיא ולדימיר פוטין, והשליטה בעיר נחשבת כסמלית וחשובה. בשבת שעברה הפגינו 20 אלף בני אדם בבירת רוסיה באותו עניין. זאת לאחר שהמשטרה סירבה לאפשר את המחאה בטענה שהיא תהיה אלימה ולא חוקית.

הפופולריים