עם קריסתה של הכלכלה באיראן בעקבות הסנקציות האמריקניות, אזרחים במדינה מספרים היום (שלישי) על הקשיים במערכת הבריאות. מחירי התרופות המיובאות זינק בזמן שהריאל האיראני נפל בכ-70% מול הדולר. זאת בזמן שהמשכורת הממוצעת במדינה עומדת על כ-450 דולר, דבר שמקשה על האזרח הממוצע לקנות גם תרופות המיוצרות באיראן.
רבים באיראן מאשימים את הלחץ שמפעיל הנשיא האמריקני דונלד טראמפ במחסור בתרופות. טאהא שקורי בן השמונה החולה בסרטן הכבד, מסתובב בבית החולים בטהראן בלי לדעת שלרופאים נגמרה התרופה הנחוצה לו לכימותרפיה. אמו, ליה, הודתה לצוות הרופאים המספקים את הטיפול בחינם ואמרה לסוכנות הידיעות אי-פי: "לא יכולנו להסתדר בלי התמיכה שלהם. בעלי עובד במכולת וזאת מחלה שעולה הרבה לטפל בה".
הריאל האיראני צלל בשנים האחרונות. ב-2015, עם חתימת הסכם הגרעין, המטבע המקומי עמד על שווי של 32,000 ריאל לדולר, ואילו כיום שוויו 120,000 ריאל לדולר. בשבוע שעבר הכריז שר הבריאות האיראני, סעיד נמאקי, על קיצוצים בתקציב בעקבות הירידה בייצוא הנפט הגולמי. לדבריו, "האמריקנים טוענים שענייני רפואה לא נכללים בסנקציות אבל זהו שקר גדול".
חמיד רזא מוחמד, בן ה-53, מעביר את זמנו בתקופה האחרונה בחיפוש אחרי תרופות עבור אשתו ובתו, הסובלות מניוון שרירים. הוא מספר כי "לפני חודשיים הייתי יכול בקלות לקבל את המרשם בכל בית מרקחת". רוקח מקומי אומר שחלה עלייה חדה מאוד במחירים, במקרים מסוימים עד פי שלושה או ארבעה. לפי הדיווחים, למי שיש מספיק כסף פונה בסוף לשוק השחור כדי להשיג את התרופות שלהן הוא זקוק.