נשיא ארצות הברית דולנד טראמפ התייחס אמש (ראשון) בשיחה עם כתבים בניו־ג'רזי לאירועי הירי בדייטון שבאוהיו ובאל-פאסו שבטקסס: "לשנאה אין מקום במדינה שלנו ואנחנו נטפל בזה". טראמפ שיבח את כוחות האכיפת החוק בשני האירועים על תגובתם המהירה ואמר כי "האירוע יכל להסתיים בצורה גרועה הרבה יותר". על היורים אמר טרמאפ כי הם לוקים בנפשם.
שר החוץ של מקסיקו אמר כי הירי באל פאסו הוא אירוע טרור נגד מקסיקנים וכי נשקלת האפשרות לדרוש את הסגרתו של הרוצח. נשיא מקסיקו אנדרס מנואל לופס אוברדור הודיע כי שבעה מאזרחי ארצו נהרגו בטבח באל-פאסו ותשעה נוספים נפצעו. אוברדור גינה את הרצח ואמר כי בעיות חברתיות לא צריכות להיפתר באלימות, בהסתה ובשנאה.
בתו של הנשיא טראמפ, איוונקה, הגיבה גם כן לאירוע וצייצה בחשבון הטוויטר שלה: "עליונות לבנה, כמו כל צורה אחרת של טרור, היא רשעות שיש להשמיד". בעקבות האירועים, הורה הנשיא טראמפ להוריד את דגל המדינה לחצי התורן עד ל-8 באוגוסט.
לפי דיווחים בארצות הברית קונור בטס בן ה-24, היורה באירוע בדייטון אתמול, רצח את אחותו מייגן בת ה-22 ובן זוגה לפני שיצא למסע הירי. רשת CNN דיווחה מפי גורם הצלה מקומי כי בטס, שחוסל תוך כדי האירוע, לבש שכפ"ץ בעת שפתח באש סמוך לפאב בעיר דייטון, והחזיק בכמה מחסניות. המניע למעשה עדיין לא ידוע לרשויות. באירוע נהרגו תשעה בני אדם, מניין הפצועים עומד על 26.
אירוע הירי באוהיו: דיווחים על עצור | תיעוד מהזירה@MoavVardi @itamargalit pic.twitter.com/gm2WdE8CkK
— כאן חדשות (@kann_news) 4 באוגוסט 2019
האירוע בדייטון התרחש פחות מיממה לאחר אירוע הירי סמוך לקניון "סיילה ויסטה" באל פאסו, שם נהרגו 20 בני אדם ולפחות 26 נפצעו. מצבם של כמה מהפצועים קשה מאוד. תחילה רצח היורה, פטריק קרוזיוס, כמה מוכרים בסניף של רשת "וולמארט", ואז המשיך לקניון הסמוך - שם נלכד. רוב האנשים ששהו בזירה בעת הירי היו משפחות שבאו לקניות לקראת פתיחת שנת הלימודים.
לפני מסע ההרג, פרסם קרוזיוס באתר, שבו יוצאים לאור גם פרסומים אנטישמיים, רשומה בת ארבעה עמודים שבה כתב כי הוא מאמין שכוחות הביטחון יהרגו אותו, וכי החליט לנקוט בפעולה במחאה נגד הגירת היספאנים לארצות הברית. "אני בסך הכול מגן על המדינה שלי מהשתלטות אתנית", כתב.
בעקבות אירועי הירי האחרונים בארה"ב, הדגל האמריקני מוקרן על בניין עיריית תל אביב בכיכר רבין כאות הזדהות@GBrizman (צילום: רויטרס) pic.twitter.com/WYAs15mpac
— כאן חדשות (@kann_news) 4 באוגוסט 2019
מתחילת 2019 בוצעו 22 אירועי ירי המוניים בארצות הברית. בשנת 2016 כ-22 אלף בני אדם במדינה ירו בעצמם למוות, בעשור האחרון מספרם עלה ב-19% והפך את ארצות הברית לשנייה בעולם במספר ההתאבדויות בנשק חם. באותה שנה נהרגו 456 בני אדם באירועי ירי המוני במדינה.
ב-2016 22 אלף בני אדם ירו בעצמם למוות בארה"ב. בעשור האחרון המספר עלה ב-19% והפך אותה לשנייה בעולם במספר ההתאבדויות בנשק חם. מספר מעשי הרצח באמצעות נשק חם, הגיע ב-2016 ליותר מ-11 אלף@michalresh עם הנתונים המלאים ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/iDFQyQWgrG
— כאן חדשות (@kann_news) 4 באוגוסט 2019