העיתון הסורי "אל-ווטן", המזוהה עם משטר אסד, צפוי לדווח הבוקר (ראשון) בגיליונו המודפס כי סוריה צפויה לשוב להיות חברה בליגה הערבית - 11 שנים אחרי שחברותה הוקפאה בעקבות מלחמת האזרחים במדינה. גורמים העוקבים אחר ישיבת שרי החוץ הערבים בקהיר ציטטו בעיתון את החלטת השרים, לפיה חזרתה של סוריה לארגון היא עניין שהוכרע.
אחרי 12 שנים: אסד בפגישה רשמית עם שר החוץ הסעודי (צילום: רויטרס)
לפי טיוטת ההחלטה שהליגה הערבית אמורה לפרסם היום, צפויים שרי החוץ של הליגה להכריע בנושא ולחדש באופן מיידי (כלומר החל מהיום) את השתתפות משלחותיה של דמשק בישיבות ושל שלל מנגנוני הארגון.
מוקדם יותר הלילה, אמר נציג ירדן בליגה הערבית, אמג'ד אל-עדאילה, כי ישנם סימנים חיוביים בכל הנוגע להסכמה צפויה על חזרתה של סוריה לארגון. בריאיון שהעניק לכלי תקשורת במדינתו, אמר אל-עדאילה כי שרי החוץ של מדינות ערב יסכימו היום על ההחלטה, הכוללת את חידוש השתתפות משלחות ממשלת סוריה בפגישות הליגה הערבית.
אחרי קיפאון ממושך, העולם הערבי והמוסלמי ממשיך לחדש את קשריו עם סוריה. בשבוע שעבר, הגיע נשיא איראן, איברהים ראיסי, לביקור היסטורי במדינה אחרי 12 שנים. במהלך הביקור, חתם ראיסי עם נשיא סוריה בשאר אסד על מזכר הבנות בנוגע לשיתוף פעולה, והנשיא האיראני ניצל את ההזדמנות לדבר גם על ישראל: "המשטר הציוני הפך הרבה יותר פגיע, והיום היוזמה והכוח באזור נמצאים בידי המוג'אהדים הפלסטינים והלוחמים הפועלים לשחרור ירושלים".
ראיסי ואסד בסוריה
ביקור היסטורי נוסף אירע בחודש שעבר, כאשר שר החוץ הסעודי, פייסל בן פרחאן, הגיע לארמון הנשיאות בסוריה, לראשונה מאז תחילת מלחמת האזרחים במדינה לפני 12 שנים. "הגיעה העת להשיב לקדמותם את היחסים בין מדינות ערב לסוריה", אמר בן פרחאן לאסד. התחממות היחסים בין המדינות היא אינה דבר של מה בכך, כיוון שסעודיה הייתה מהמתנגדות הבולטות לאסד ודחפה רבות להפלתו.