הונג קונג: השכר עלה ב-32 סנט – אזרחים יצאו לרחובות

השכר עלה ב-32 סנט – בהונג קונג יצאו לרחובות
החלטת הממשלה שהעלתה את שכר המינימום בסכום קטן נתפסה כעלבון על ידי השכירים: "אי אפשר להתקיים עם שכר כזה"
מחבר אלכס נירנבורג מחבר אלכס נירנבורג
הונג קונג, יוקר מחייה,
צילום: צילום מסך

הונג קונג מככבת יחד עם תל אביב בדירוגים שונים של הערים היקרות בעולם. בשנים האחרונות יוקר המחייה מורגש היטב בטריטוריה ששבה לשליטה פוליטית סינית לפני 25 שנה. מחירי הדירות זינקו בעשרות אחוזים ובאזורים מסוימים בהונג קונג חנייה של כלי רכב עולה סכום של מיליון דולר. אז מה הפלא שרבים מתושבי הבירה זעמו וקיבלו כעלבון החלטה של ממשלת הונג קונג להעלות את שכר המינימום בטריטוריה ב-32 סנט. אמריקני.

שכר המינימום החדש יעמוד על סכום של 40 דולר הונג קונגי (5.01 דולר אמריקני) במקום על 35 דולר הונג קונגי (4.78 דולר אמריקני). מבדיקה שערכה רשת CNN, שכר המינימום בניו יורק עומד על 15 דולר, בלוס אנג'לס על 16.78 דולר ובתל אביב שכר המינימום נע בין 8.27 ל-8.45 דולר אמריקני.

העלאת שכר המינימום בסכום זעום הוציאה לרחובות מפגינים רבים שנשאו שלטים עליהם נכתב בין היתר: "שכר המינימום לא מספיק, אנחנו נאלצים לעבוד בשתי עבודות". הפעיל החברתי וונג שייק האן אמר: "זו החלטה שאינה מקובלת. עם שכר כזה אי אפשר להתקיים בהונג קונג".

היחס המשפיל לעובדים בהונג קונג מתאפשר בין היתר בשל שינויים שחלו בשוק העבודה. מגפת הקורונה גרמה לקריסה של ענפים רבים, בהם המזון והתיירות. במקביל, איגודי עובדים, שפעם היו חזקים מספיק כדי להיאבק מול בעלי העסקים ולהשיג תנאי העסקה טובים, התפרקו. זאת לאחר כניסתו לתוקף של "חוק הביטחון הלאומי" שאפשר הפעלת יד קשה וכליאה נגד עיתונאים, דמויות פוליטיות ומפגינים באופן כללי. מאז שהחוק נכנס לתוקף מחאות והפגנות הם עניין מאוד נדיר בהונג קונג.

הפופולריים