אתר "מדוזה" האופוזיציוני מדווח על עצור רביעי בפרשה בה נעצרו כבר שלושה: החוקר הראשי של המכון למכניקה תיאורטית ויישומית (ITAM) של הסניף הסיבירי של האקדמיה הרוסית למדעים ולרי זבגינצב נעצר בחשד לבגידה. כך נודע ממכתב מחאה גלוי של עמיתיו שעסק בתמיכה בזווגינצב ובמדענים אחרים של נובוסיבירסק שהואשמו בבגידה.
מתי נעצר זבגינצב ובמה הוא מואשם, לא כתוב במכתב העמיתים. המקרה של זבגינצב ומעצרו לא דווח בעבר. לפי אתר ה-NGS, המדען נעצר ב-7 באפריל. סוכנות TASS עדכנה כי זבגינצב נמצא כעת במעצר בית. הסיבה למעצר היתה לכאורה מאמרו על דינמיקת גז שפורסם בכתב עת איראני.
במכתבם הפתוח הזכירו מדעני נובוסיבירסק שלושה עמיתים נוספים שהואשמו בבגידה בשנה האחרונה: אנטולי מסלוב, החוקר הראשי של המכון למכניקה תיאורטית ויישומית, אלכסנדר שיפליוק, ראש המכון, ודמיטרי קולקר, עובד המכון של פיזיקת לייזר. האחרון נפטר כמה ימים לאחר מעצרו מסרטן.
המדענים ציינו במכתבם כי החומרים והפרסומים של שלושת החוקרים העצורים נבדקו שוב ושוב על ידי ועדת המומחים של המכון למכניקה יישומית והם לא מצאו בהם מידע סודי. מחברי הפנייה קראו לרשויות הרוסיים, לארגונים מדענים ותעשייתיים, למדענים ול"כל האזרחים האכפתיים" להגן על המדע האווירודינמי הרוסי ולהצילו "מהקריסה הממשמשת ובאה".
דובר הקרמלין דמיטרי פסקוב אמר כי הקרמלין מכיר את הערעור של המדענים הסיבירים של האקדמיה הרוסית למדעים, אך לא יכול היה להגיב. "אני לא חושב שהקרמלין יוכל להגיב. באמת ראינו את הערעור הזה, אבל השירותים המיוחדים הרוסיים עובדים, הם מבצעים את תפקידיהם", ציין פסקוב. לדבריו, מדובר בהאשמה חמורה ביותר. כמובן, אדם יכול להימצא אשם רק על ידי החלטת בית המשפט", ציין דובר הקרמלין את הפרוצדורה המוכרת בכל מדינת חוק.