החטא ועונשו

בגלל עלבונות וספאם: מדעני האקלים נוטשים את טוויטר

בגלל עלבונות וספאם: מדעני האקלים נוטשים את טוויטר
המדענים הפסיקו לשתף פעולה עם הפלטפורמה של אילון מאסק בשל יחס עוין כלפיהם
author author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
מחשב
צילום: מסך

מדענים הסובלים מעלבונות וספאם בכמויות גדולות, נוטשים את טוויטר לרשתות חברתיות חלופיות, כאשר גילויי ההכחשה לתופעת שינויי אקלים עולים על גדותיהם בפלטפורמה בעקבות השתלטותו של אילון מאסק. חוקרים תיעדו שיאים של גילויי שנאה וחדשות כזב בטוויטר מאז שהמיליארדר השתלט עליה באוקטובר 2022 - והם סבורים שהתקשורת על מדע האקלים ברשת החברתית עליה רבים מהם מסתמכים, הולכת ונעשית בלתי אפשרית. המומחים מזהים קמפיין מאורגן של מתנגדי רפורמות האקלים.

פיטר גלייק, מומחה לאקלים עם כמעט 99,000 עוקבים, הודיע ​​בסוף השבוע שלא יפרסם יותר בפלטפורמה כי היא מגבירה את הגזענות והסקסיזם. למרות שהוא רגיל להתקפות פוגעניות ואישיות, ובהם איומים פיזיים ישירים, הוא אמר לסוכנות הידיעות הצרפתית (AFP): ״בחודשים האחרונים, מאז ההשתלטות והשינויים בטוויטר, הכמות, והעוצמה של ההתעללות הרקיעה שחקים".

רוברט רוהדה, פיזיקאי ומדען ראשי בקבוצת ניתוח נתונים סביבתיים בשם ״ברקלי כדור הארץ״, ניתח פעילות במאות חשבונות של מומחים במעקב נרחב שפרסמו על מדעי האקלים לפני ואחרי ההשתלטות. הוא גילה שהציוצים של מדעני אקלים מאבדים השפעה. מספר הלייקים הממוצע שהם קיבלו ירד ב-38% והציוצים מחדש ירדו בממוצע ב-40%. מומחית האקלים קתרין הייהו עקבה אחר תגובות לציוץ על שינויי אקלים שפרסמה פעמיים, כניסוי, בתאריכים נפרדים לפני ואחרי ההשתלטות.

היא ספרה את ההערות העוינות ובחנה אותן לאיתור סימנים שהגיעו מבוטים. על ידי כלי ניתוח כגון Bot Sentinel זיהתה שהתשובות של טרולים או בוטים לכאורה גדלו פי 15 עד 30 במהלך תקופה של חודשיים בהשוואה לשנתיים הקודמות.

"לפני אוקטובר, החשבון שלי גדל בהתמדה בקצב של לפחות כמה אלפי עוקבים חדשים בחודש. מאז שמאסק הגיע, מספר העוקבים לא השתנה", אמרה ל-AFP. אנדרו דסלר, פרופסור למדעי האטמוספירה באוניברסיטת טקסס אמר שהוא מעביר את רוב התקשורת האקלימית שלו ל-Substack, פלטפורמת ניוזלטרים. "תקשורת אקלים בטוויטר פחות שימושית (עכשיו) בהתחשב בכך שאני יכול לראות שהציוצים שלי מקבלים פחות מעורבות", אמר. "בתגובה לכל ציוץ הנוגע לשינויי אקלים, אני מוצא שההודעות שלי מוצפות בתשובות מחשבונות מאומתים שמציגים טענות מטעות או מוטעות".

הייהו אמרה שמתוך רשימת טוויטר של 3,000 מדעני אקלים שהיא מחזיקה, 100 נעלמו מאז ההשתלטות של מאסק. למומחית הקרחונים רות מוטרם היו יותר מ-10,000 עוקבים בטוויטר, אך היא עזבה בפברואר והצטרפה לפורום מדענים אלטרנטיבי המופעל על ידי Mastodon - קבוצה ממומנת המונים, ומבוזרת של רשתות חברתיות שנוסדה ב-2016. "זה באמת היה גילוי במובנים רבים. זו פלטפורמה שקטה ומתחשבת הרבה יותר", אמרה ל-AFP. ״לא הייתה לי שום התעללות או אפילו אנשים שמפקפקים בשינויי האקלים. אני חושבת שהתרגלנו לזה יותר מדי בטוויטר. חסמתי המון חשבונות באתר הציפורים (טוויטר)״, היא אמרה.

הפופולריים