מדיטציה, מיינדפולנס ועיסוי הם רק חלק מהפעילויות שתמצאו בלוח הזמנים של מרכז הגמילה "הבקתה" בצפון בתאילנד, לוח זמנים שיכול להיות גם זה של ריטריט או מלון יוקרה. במרכז מטופלים מאות מכורים, כולל בריטים ואוסטרלים - ובהם גם מכורים למשחקי מחשב.
"בדיוק כמו כל סם - זה אף פעם לא מספיק", סיפרה אוליביה, סופרת בריטית בת 50 שתיארה בפני "הגרדיאן" את החוויה המפחידה של "לחיות כדי לשחק". ההתמכרות למשחקים הביאה את בריאותה הפיזית והנפשית לשפל והיא צברה חובות של יותר מ-37.5 אלף דולק.
במקרים מסוימים, גיימרים יכולים לשכוח לאכול או לישון ואף לאבד את מקום עבודת ומערכות יחסים בעקבות ההתמכרות. בתקרית אחת בדרום קוריאה, תינוק בן יומו גווע ברעב בזמן שהוריו שיחקו, ובשנה שעברה ילד אוסטרלי בן 12 התאבד על רקע התמכרות למשחקים.
בשנת 2022, ארגון הבריאות העולמי אף הוסיף לסיווג המחלות הבינלאומי את האבחנה "הפרעת משחקים באינטרנט", והגדיר אותה כהתמכרות המשפיעה על 3-2% מהמשתמשים, להם דפוס התנהגות בו משחקים מקבלים עדיפות על פני תחומי עניין אחרים ותפקוד יומיומי.
ב"הבקתה" כבר העניקו בעבר סיוע למכורים לסמים ולאלכוהול, בין היתר למוזיקאי פיט דוהרטי וכמה ספורטאים מקצועיים, ובשנת 2016 השיקו במרכז גם תוכנית ייעודית למכורים למשחקים בגילים 24-18. כמעט שני שליש מהמטופלים במרכז היו ממדינות מערביות: 25% אוסטרלים, 20% בריטים ו-20% אמריקנים.
בבריטניה, מחקרים מראים שחיפושים הקשורים לעזרה עבור התמכרות למשחקי מחשב גבוהים ב-15% בהשוואה לחיפושים בנושא טיפול בהתמכרות לקוקאין - וזה לא פשוט למצוא תוכניות סיוע למכורים למשחקים. אן, מורה מצפון אנגליה, שניסתה למצוא סיוע לבן משפחה מכור למשחקים סיפרה לגרדיאן: "בבריטניה היה לי ממש קשה לקבל עצה כלשהי, במיוחד מרופאי משפחה. התמיכה היחידה שמצאנו הייתה פסיכולוג מסוים שעבד במיוחד עם מכורים למשחקים. זה היה יקר להפליא ונמשך שנים".
לאחר שהופסקה במהלך מגפת הקורונה, המרכז עומד להשיק מחדש את תוכנית הגמילה ממשחקי מחשב, שאורכה שמונה שבועות. במרכז מעודדים את המטופלים לקחת חלק במגוון פעילויות גופניות לצד טיפול פרטני, קבוצתי ואומנותי. במקביל, בני משפחתם משתתפים בתוכנית מקוונת בת שמונה שבועות, הנותנת מענה לאתגרים העומדים בפני המכורים עם שובם הביתה. עלות התוכנית במרכז עומדת כ-15 אלף דולר לחודש, בעוד שפרק זמן זהה במתקן פרטי בבריטניה יכול להסתכם ב-25 אלף דולר. כיום גם פועלות קבוצות של "מכורי גיימינג אנונימיים", שפועלות במודל דומה לזה של "אלכוהוליסטים אנונימיים".