אחרי המשבר בין הבית הלבן לבית הנבחרים בארצות הברית, הצליחו להגיע הלילה (ראשון) נציגי הצדדים להסכם שיאפשר את הגדלת תקרת החוב של המדינה - ימים ספורים לפני כניסה לחדלות פירעון. הנשיא ג'ו ביידן שוחח הלילה בטלפון עם יושב הראש הרפובליקני של בית הנבחרים, קווין מקארת׳י, וסיכם עמו את עיקרי הפשרה, אשר תבטיח העלאה של תקרת החוב למשך שנתיים בתמורה להקפאה של הוצאות הממשלה ברמה הנוכחית.
כעת תובא התוכנית לקונגרס, אשר יהיה חייב לאשר אותה לפני ה-5 ביוני - המועד שבו הכריז משרד האוצר שאחריו לא תוכל ארצות הברית לעמוד בהתחיבויותיה. אישור התוכנית אינו מובטח ויהיה תלוי במידה רבה בהסכמתם של אנשי האגף הימני במפלגה הרפובליקנית, שדרשו קיצוצים גדולים יותר בהוצאות הממשלה. ביידן צייץ לאחר ההסכם: "ההסכם הזה מסמל פשרה - כך שלא כולם יהיו מרוצים. אבל זו האחריות שבשלטון. אלו חדשות טובות לאמריקה".
ההסכם המיוחל מגיע אחרי שבסוף השבוע האחרון הודיעה חברת דירוג האשראי פיץ׳ הכי ישנה סכנה להורדת דירוג האשראי AAA של ארצות הברית, אם לא יושג הסדר על העלאת תקרת החוב האמריקנית. אולם החליטה לבסוף להשאיר אותו כפי שהוא, אך שיגרה אזהרה כי הוא נמצא בסכנת הורדה.
החלטת פיץ' הגיעה על רקע המשבר בין הממשל לבית הנבחרים בנוגע להעלאת תקרת החוב הפדרלי, שנאמד בכ-31.4 טריליון דולרים. משרד האוצר האמריקני הזהיר כי אם לא תושג הסכמה עד לסוף החודש, האמריקנים עלולים לעמוד בפני חדלות פירעון. הרפובליקנים, ששולטים בבית הנבחרים, דרשו קיצוצים נרחבים בהוצאות, כתנאי להצבעתם בעד הגדלת תקרת החוב - בעוד הממשל סירב לחתוך בתקציבי תוכניות שיזם הנשיא ביידן. השיחות בין הצדדים נמשכו כל העת והוגדרו כ"קונסטרוקטיביות".