סוכני ה-FBI, הבולשת הפדרלית של ארצות הברית, עצרו תושב מישיגן בחשד שתכנן טבח בבית הכנסת "שערי צדק" בעיר איסט לנסינג. כך דיווחו הלילה (שבת) כלי תקשורת בארצות הברית.
שון פטריק פייטילה, כתב על המתקפה המתוכננת באינסטגרם, שם הוא נהג להפיץ תכנים אנטישמיים. הוא גם סיפר כי שאב את ההשראה משני רוצחי המונים בניו-זילנד ובנורווגיה. בחיפוש בביתו של פייטילה נמצאו רובים, אקדחים, סכינים ודגל של גרמניה הנאצית.
על פי מסמכי בית המשפט, טוענים החוקרים כי מצאו פתק בטלפון הנייד שלו בו הוזכר בית הכנסת באיסט לנסינג, בצירוף התאריך 15 במרץ 2024, רמז לכאורה לטבח במסגד בכרייסטצ'רץ', שהתרחש ב-15 במרץ 2019 בניו זילנד, בו נרצחו נרצחו 51 בני אדם ונפצעו -40. למיקום ולתאריך נלוותה רשימת ציוד שכללה מטעני צינור, בקבוקי תבערה וכלי נשק.
אתמול התייצב פייטילה לראשונה בבית המשפט. דיון נוסף בעניינו נקבע ל-22 ביוני.