ארצות הברית החליטה היום (שבת) כי תספק לאוקראינה פצצות מצרר. נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן אמר בריאיון לרשת סי-אן-אן כי נדרש לו זמן להשתכנע במהלך וכי זו הייתה החלטה קשה לקבל. פצצות מצרר אסורות בשימוש ביותר משני שלישים מהמדינות החברות בנאט"ו בגלל הסיכון הנשקף מהן לאוכלוסייה אזרחית.
ייחודן של פצצות מצרר הוא בכך שהן מתפזרות על שטח נרחב ולעתים רבות נותרות באזור הלחימה פצצות קטנות שלא התפוצצו. בריאיון לרשת החדשות האמריקנית הסביר ביידן כי "התחמושת של הצבא האוקראיני הולכת ואוזלת", וכי פצצות המצרר יסייעו להם לעצור את הטנקים הרוסיים.
לאחר הדיווחים על הספקת הנשק, בארצות הברית הכריזו כי סיימו להשמיד את מאגרי הנשק הכימי שלה. בבסיס צבאי בקנטקי הגיעה לקצה מלאכה שנמשכה שלושה עשורים עם השמדתן של הרקטות האחרונות שהיו טעונות בגז עצבים.
הנשיא ביידן כתב בהודעה שפרסם: "היום אני גאה להכריז שהשמדנו את החימוש הכימי האחרון שלנו.בכך אנו צועדים צעד אחד קדימה לקראת עולם נקי מהזוועות של הנשק הזה". ארצות הברית היא אחת ממאה תשעים ושלוש המדינות החתומות על האמנה האוסרת לפתח, להחזיק או להשתמש בנשק כימי.
ארדואן: "לאוקראינה מגיע להיות חברה מלאה בנאט"ו"

נשיא טורקיה רג׳פ טאיפ ארדואן, שמתנגד להצטרפותה של שוודיה לברית הצפון אטלנטית, אמר בסוף הביקור כי לאוקראינה מגיע להיות חברה מלאה בנאט״ו. עם זאת, לא ברור עד כמה האמירה מחייבת, וספק אם ראשי נאט״ו גם יעשו מהלך מעשי בווילנה לצירוף קייב לברית.
ארדואן, עוד אמר כי נשיא רוסיה ולדימיר פוטין יבקר בטורקיה בחודש הבא והביע את רצונו לתווך בשיחות שלום שבהן לדבריו, אנקרה יכולה למלא תפקיד מכריע. לאחר יותר משעתיים של שיחות באחוזת ווהדטין באיסטנבול, ארדואן גם כינה את נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי, "חברי היקר", ומלבד תמיכה בחברותה של קייב בנאט"ו הוא הציע הגנה על עצמאותה של אוקראינה, והכריז כי פלישת רוסיה מנוגדת לחוק הבינלאומי.
ארדואן טען כי טורקיה עשתה את "המאמץ הגדול ביותר" מכל מדינה אחרת בניסיונות לדיפלומטיה בין שתי המדינות הלוחמות והביע את "הרצון הכי כנה" לראות את קייב ומוסקבה חוזרות לשולחן המשא ומתן.
קודם לכן, בבית הלבן הודיעו כי ההצעה לצרף את אוקראינה לנאט"ו תידון בפסגת מנהיגי הברית בליטא בשבוע הבא אך לא תתקבל החלטה בעניין. היועץ לביטחון לאומי של הנשיא ביידן, ג'ייק סאליבן, אמר כי קייב עדיין צריכה לעשות כמה צעדים לפני הצטרפות לברית הצפון אטלנטית. זלנסקי צפוי לבוא לפסגת נאט"ו בוילנה, בירת ליטא. שם נאט״ו תחייב את חברות הברית בהעלאת ההוצאה לביטחון ל-2% מהתל״ג.
פסגת ראשי מדינות נאט״ו צפויה לקבל החלטות קריטיות בדבר חימושה של אוקראינה, בדבר צירופה האפשרי של שוודיה לברית, אבל גם באשר לדרכים להתגונן מפני פלישה רוסית אפשרית, או איומים עתידיים אחרים. אחת הדרכים היא הגדלת תקציבי הביטחון. בעוד שהמעצמה האמריקאית מוציאה כיום 3.49% מהתוצר שלה על ביטחון, גרמניה צפויה להגיע השנה להוצאה של 1.57% מהתמ״ג שלה על ביטחון.