מדובר בחילופי מהלומות דיגיטליים שמתנהלים כבר כשבוע בין שגרירות ישראל בגרמניה, לבין חוקרת מזרח תיכון גרמניה בשם ד״ר מיוריאל אסבורג שכבר מושך תשומת לב ועניין ציבורי רב כאן.
הציוץ של שגרירות ישראל
הכל החל בראיון רשת שהעניקה אסבורג לפני כשבוע למראיין טילו יונג ובו פרסה את השקפותיה על הסכסוך הישראלי-פלשתיני. אסבורג רואה את העניינים כך: ישראל היא הכובשת, והפלסטינים הם הנכבשים, וזכותם להתנגד התנגדות אלימה נגד הכובש, ולכן יש לגלות סוג של הבנה להתקפות טרור. היא אף מתחה ביקורת על מה שכינתה ׳התמיכה ללא סייג׳ של ממשלת גרמניה בישראל.
מכון המחקר מתייצב לצד החוקרת נגד שגרירות ישראל
החוקרת אמרה למראיין: ״אתה מכנה אנשים כטרוריסטים כשאתה רוצה לעשות להם דה-לגיטימציה, שלדאגות שלהם אתה רוצה לעשות דה-לגיטימציה ואז כמובן הם טרוריסטים. זה לא לגיטימי לכוון לאוכלוסייה האזרחית של האחר". אז נשאלה האם זה יהיה בסדר ש״חמאס יתקוף את הצבא הישראלי הכובש״? על כך השיבה: "אני חושבת שכן".
אסבורג גם טענה בראיון שגרמניה הפכה את ממשלת ישראל ל"שופטת" לגבי שאלת התמודדות של גרמניה עם עברה. אסברג הביעה בעברה תמיכה בהתערבות בית הדין הבינלאומי בהאג בפעולותיה של ישראל בשטחים.
שגרירות ישראל הגיבה בזעם: ״שעתיים וחצי של חבטות בישראל ופנטזיות קונספירציה פרועות. עבור גב' אסבורג, טרור אינו טרור, ישראל היא איכשהו כמו רוסיה והבונדסטאג נמצא בשליטה של ממשלת ישראל.
הטריוויאליזציה הזו של הטרור והמלמולים הקונספירטיביים מגעילים! מוריאל אסבורג אף פעם לא מפספסת הזדמנות להעליב את ישראל, ובכל זאת יש לה את החוצפה להציג את עצמה כידידת ישראל”.
המכון למדיניות חוץ וביטחון בברלין ה SWP בו מועסקת אסבורג הגיב אז לשגרירות: ״מיוריאל אסבורג היא מומחית מוכחת ומוערכת למזרח התיכון. אנו דוחים את ההאשמות הנוכחיות ואת ההשמצה האישית. אנו תומכים בעמיתנו הוותיקה ללא סייג ומצפים לכבוד ואדיבות בהתנהלות מולה״.
או אז הפשילה השגרירות שרוולים וכתבה: ״אנחנו מצטערים אבל לא נכבד מישהו שיקרא לנו מדינת אפרטהייד. לא נהיה מנומסים כלפי מי שמאשים אותנו בשליטה בבונדסטאג ובקשר עם ה-AFD, כביכול, כדי להעביר את החלטות הבונדסטאג. לא נכבד את מי שרוצה להביא אותנו בפני בית הדין הפלילי הבינלאומי. ואנחנו בהחלט לא נתנצל אם מישהו יגיד שאנחנו ׳הפוסקים׳ לגבי איך גרמניה מתמודדת עם העבר שלה. תמו הזמנים שבהם מדינת הלאום של העם היהודי שתקה״.
מינוי של הממשלה הקודמת. רון פרושאור
או אז הצטרף למהומה ד״ר מרון מנדל, ראש מרכז אנה פרנק בפרנקפורט, שמשמש סמן שמאלי בקהילה היהודית כאן, ותקף את שגריר ישראל רון פרושאור אישית: ״שגרירים כמו פרימור ושטיין נאבקו למען האינטרסים של ישראל ביושר אינטלקטואלי. הצהרותיו של השגריר הנוכחי רחוקות מכך. אולי זה לבקש יותר מדי מנציג של ממשלת ימין רוב״.
או אז הגיבה שגרירות ישראל גם היא באופן אישי: ״מנדל, מנדל, איזו הפתעה! תהינו כמה זמן ייקח למנדל הזקן והטוב להצטרף לשיחה ולהגן על מי שקורא לישראל מדינת אפרטהייד.
אגב, השגריר רון פרושאור מונה על ידי הממשלה הקודמת וכיהן תחת ממשלות ישראל מכל הקשת הפוליטית במהלך הקריירה הארוכה שלו, ותקופתו באו"ם בהחלט נתנה לו עין חדה לאלה המשמשים עלה תאנה לניגוח של ישראל״.
תגובות תומכות והתנגדות לחוקרת הגרמניה ועמדת השגרירות נשמעות מכל עבר, ראויה לציון זו של העורך הראשי לשעבר של ה״בילד", ג'וליאן רייכלט, שדרש מיד למשוך את התקציבים הממשלתיים ממכון המחקר של ד״ר אסבורג: "לא צריך להכריח אותנו לשלם על זוהמה אנטישמית כזו".
המשך ודאי יבוא..