"אוקראינה קרובה לנאט"ו מתמיד", כך אמר היום מזכ"ל הברית הצבאית המערבית יינס סטולטנברג במסיבת עיתונאים עם נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי. נוכחותו של הנשיא האוקראיני בוועידת נאט"ו בליטא הפכה לשיחת היום – ראשי המדינות שיבחו את עמידתו של זלנסקי מול רוסיה אך נראה שההבטחות לצירוף קייב לברית יוכלו לצאת לפועל רק בעוד כמה שנים.
לאחר הצילום המשותף זלנסקי דווקא נראה בודד מתמיד
מזכ"ל נאט"ו סטולטנברג אמר עוד במסיבת העיתונאים: "כשהנשיא הרוסי פוטין פלש לאוקראינה לפני שנה וחצי; הוא זלזל בעמידה ובנחישות של אוקראינה. הוא זלזל גם באחדות של נאט"ו. הסכמנו על יצירת מועצת נאט"ו-אוקראינה, פורום בו נציגי נאט"ו ואוקראינה יפגשו וישוחחו כשווים".
נשיא זלנסקי נשמע אופטימי והכריז: "ההזמנה לנאט"ו היא לכאורה עניין טכני, אבל זה ייתן מוטיבציה רבה לעמי ולצבא שלי. הזמנה לנאט"ו היא סימן גם לרוסיה".